Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A felvert habtejszín eláll a...

A felvert habtejszín eláll a hűtőben?

Figyelt kérdés
A Hulalára gondolok. Ha egyik nap felverem és ráteszem a tortára, majd hűtőbe rakom,akkor másnapra nem folyik le? Vagy az csak frissen felkenve jó?
2015. jan. 11. 14:36
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Hulala elvana hűtőben 2 napig is felverve.
2015. jan. 11. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Tegyél bele egy habfixet, akkor biztosan nem folyik le.
2015. jan. 11. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Ha jól felvered nem fog szétfolyni, akár 3-4 napig sem. Sőt, később sem, csak én annyi idő után már nem szoktam megenni.
2015. jan. 11. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
A Hulala fixáló nélkül is tökéletes marad másnapra, sőt tovább is...
2015. jan. 11. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
A hulala nem tejszín...
2015. jan. 11. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

#5 Tudom, cukrász tejszín...mintha olyannyira lényeges lenne a kérdéshez...



A többieknek köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 11. 15:04
 7/10 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező: azért lényeges a kérdéshez, mert a hulala tényleg nem tejszín, hanem eleve van benne állagjavítószer, tehát több ideig tartható el, mint a normál tejszín. Plusz növényi, és nem állati tejszínről van szó. Tehát az eltarthatóság szempontjából igenis lényeges.


A normál, állati, tiszta habtejszínt 3-4 napig lehet eltartani anélkül, hogy az állaga jelentősen romlana, de ahhoz vagy rendesen fel kell verni, vagy tényleg nem árt bele egy csomag habfixáló.


Értsd, a Hulala az ez:

"Víz, hidrogénezett növényi zsíiradék (26%), cukor (11%), tejfehérje, stabilizátor: szorbitol szirup (E420ii), hidroxipropil cellulóz (E463). Emulgeáló szerek: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono és diacetil tartársav észterei (E472e) szója lecitin (E322), zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav észterei (E472b), só, aroma, színezék: béta-karotén (E160a) "


A habtejszín meg ez:

"Összetevők


Habtejszín, Stabilizátor: karragén"


Szóval állag, íz, és eltarthatóság szempontjából nagyon nem mindegy melyikről van szó. A hulala ezért nem felel meg a kérdésedben feltett "Habtejszín" kritériumnak.

2015. jan. 11. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Jaj, szerintem az első 4 válaszoló pontosan értette, hogy mit kérdezek.

Hulala, amit én habtejszínnek nevezek.(még ha nem is az) De ezt egyértelműsítettem is a kijelentő mondatommal, tehát világosan érthető, hogy mit is akartam kérdezni, így hát teljesen lényegtelen, hogy mi szerepel a fő kérdésben.

2015. jan. 11. 17:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem mindenki olvassa el az egész kérdést, sokan csak a főkérdést.


Értem, hogy mire gondolsz, csak arra reagáltam, hogy "tökmindegy", pedig egyáltalán nem az. De ahogy az összetevők is alátámasztják, a hulala tovább eltartható mint a tejszín, így nincs miért aggódnod.

2015. jan. 11. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
A lényeg, hogy akkor egy napot kibír a hűtőben.
2015. jan. 11. 18:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!