Hasznos-e a tejforraló?
Milyen edényre gondolsz pontosan?
Nekem duplafalú tejforraló fazekam van, aminek vizet kell tölteni a fala közé. Akkor használom, ha például tejberizst vagy pudingot főzök, hogy ne égjen le. Előnye, hogy tényleg nem ég le, nem kell kevergetni a tejberizst, megfő "önállóan", és soha nem is fut ki belőle semmi (legalábbis velem még nem történt ilyen). Hátránya, hogy lassabban forr föl, a két fal közé töltött vízmennyiséget is "pluszban" fel kell forralni. Ez nem sok, de nyilván egy kicsivel több energia és idő így. Annyival lassabban is hűl ki, és ha a hűtőbe tenném úgy, ahogy van, annyival lassabban hűlne le és annyival többet dolgozna (több áramot fogyasztana) a hűtő.
Egy normális tejforraló, dupla falú edény, ahol a hőforrás a vizet melegíti, a tej azért nem ég le, mert nem érintkezik a főzőlappal, a víz melegíti fel.
Neked kell eldönteni, hogy érdemes-e beruházni egy ilyen tejforralóra, vagy fel tudod forralni egy szimpla edényben is a tejet - ez sem lehetetlen, a dupla falú tejforraló egy kényelmi szolgáltatás, a leégetést kizárja.
Nem tilos betenni a tejforralót a hűtőbe, csak nem praktikus, fölöslegesen sok helyet foglal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!