A tejforralóban nem ég oda a tejberizs ?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szüleim, nagyszüleim a bonyhádi zománcozott edényekbe sem égették oda a tejet, nekik azért nem érte volna meg a tejforraló, mert nélküle is elboldogultak.
Mostanság meg tele vannak a konyhák mindenféle speciális eszközökkel, gépekkel, amelyek hasznosak, de a sütés-főzés alapja nélkül az eszközök önmagukban nem teszik jobbá az ételt.
Persze, egy vízágyas tejforralóban nem ég meg a tej, mert nem érintkezik közvetlenül a főzőlappal, de sokan képesek nélküle is leégés nélkül elkészíteni a tejberizst, és vannak, akiknek a tejforraló sem segít.
Neked kell eldönteni, hogy érdemes-e megvenni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én mindig abban készítem. Beletöltöm a vizet a két fala közé, beleöntöm a rizst meg a tejet, odateszem a gázra, ráteszem a tetejét, és mikor fütyül, leveszem takarékra. Kb. 1 órát szoktam főzni a legkisebb lángon. Azalatt teljesen megpuhul a rizs, utána még állni hagyom, hogy felszívja a maradék tejet. Azért szeretem, mert nagyon kevés figyelmet igényel, "szól", amikor csinálni kell vele valamit (a végéhez meg beállítok időzítőt).
Nem ég le, de a tej tetejénél eléggé rásül az edény falára, azt nehéz lemosogatni. Be szoktam áztatni, úgy könnyebb, de azért akkor is sikálni kell egy kicsit.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Van olyan tejforraló, ami csak egy szimpla, nem zománcozott edény -abban ugyanúgy le lehet égetni a trjet, mint egy zománcozottban.
A vízágyas tejforralók lényehe, hogy a főzőlap nem érintkezik közvetlenül a tejjel, a forró víz nem hevíti túl.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az enyém kb. így néz ki:
Csak nekem kisebb van, nem 3 literes. A sípot kell letekerni, ott lehet beletölteni a vizet. Pudingot, kakaót is lehet benne főzni. Amíg a víz el nem forr belőle, nem ég le benne semmi, mivel nem tud 100 fok fölé hevülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!