Hogy készül a bolti dobozos tejberizs?
Íme az egyik termék összetevői:
Teljes tej 42%, Író, Víz, Cukor, Rizs 6,3%, Csokoládé por 2,2% (cukor, kakaó), Csokoládé 0,1%, Dextróz, Egész tojás, Étkezési só, Sűrítőanyag: szentjánoskenyérliszt, guargumi, Aroma, Zsírtartalom a végtermékben: 2,5%.
Íme a valódi tejberizs összetevői:
kerek szemű rizs, víz, vaj, tej, só, vaníliás cukor, kristálycukor
A dextróz hétköznapi nevén szőlőcukor
A szentjánoskenyér-liszt egy poliszacharid (szénhidrátféle)
A guargumi emészthetetlen, nem veszélyes, de felesleges
A valódi tejberizst - miután kevés vízzel elindítják a dagadást - tejben megfőzik és tejszínnel eresztik fel zaftosra.
Én legalábbis így tanultam és így készítem.
"A guargumi emészthetetlen, nem veszélyes, de felesleges"
Mivel többek között sűrítésre használják, gyanítom pont a kérdésben felvetett állag kialakításában játszik szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!