Hogyan készül a jò tejberizs?
Több tejjel kell csinálni.
Próbáld 7-szeres mennyiséggel. Tehát ha 1 liter tejbő akarod, akkor 14 dkg rizst tegyél bele. Nem kell megilyedni az elején, hogy híg marad. 12 dkg-tól sem marad híg.
Aztán ha felpuhult, egy csipet só, sok cukor, és egy kis vanília.
A cukrot érdemes a legvégén belerakni, mert attól csak hamarabb leég.
Az ízét meg úgyis átveszi, ha a végén rakod bele.
köszi :)
megpróbálom, ha ez elfogy nagy nehezen.
Ha a maradék tejet még hosszáöntöm, és kicsit felforralom, javulhat?
Ha annyi ideig főzöd, hogy a rizs felvegye a folyadékmennyiséget, akkor igen.
De folyamatosan kavarni kell, mert ilyenkor nagyon hamar leég, szóval nem egyszerű így pótolni.
Ha csak tej van benne, akkor inkább vízzel főzd fel, vagy vizes tejjel.
Én ezt szoktam csinálni és még nem sikerült elrontanom.
Időigényes, de az eddigi legjobb:
A cukor mennyiségét nyugodtan megfelezheted a recepthez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!