Duplafalú tejforraló edényben elkészítve nem ég le a zabkása?
Gyakran eszem kását reggelire. Viszont előfordul, hogy lekap az alja, mert nem tudok egyhuzamban a tűzhely mellett állni. Gyümölcsöt szoktam közben mosni, darabolni.
Arra gondoltam, hogy vennék egy duplafalú edényt, hátha abban nem égne le.
Meddig főzöd?
Csak mert nekem sosem volt még ilyen gondom.
Épp csak felforr,aztán hagyom kicsit állni,de rajta hagyom a meleg főzőlapon.
Vagy melóhelyen mikró..
Nekem se kapott még le soha. Nem lehet hogy azért kap le mert túl sokáig főzöd?
Felforr, lejjebb veszed a hőt, kb 3-4 percet fő, közben félúton egy keverés és elzárod. Amíg befejezed a mosást, addig még kicsit sűrűsödik.
Serintem miel a főzési idővel van baj, a duplafalú se fog segíteni
Úgy szoktam csinálni, hogy amikor felforr, akkor a lehető legkisebbre veszem a lángot (sajnos gáztűzhelyem van), és onnantól főzöm kb. 10 percet. Azért ennyi ideig, mert többnyire nem a lágy, hanem a nagyszeműt fogyasztom, annak meg kicsit több idő kell.
Mondjuk még az lehet a gond, hogy egy régi, alacsony falú, kis zománcozott edényben készítem (már időszerű lenne beszereznem másik edényt, csak nem tudom melyik lenne a legjobb).
De köszönöm a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!