Tejet mibe és hogy forraljak hogy ne égjen le?
Vastag fenekű edényben. Ha rendszeresen veszel tejet, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű lábasra. Általában arról lehet megismerni, hogy nehéz az alja, és jó drága.
És persze kis lángon. Így tovább tart, de nem kell kevergetni.
Mi 20 litert szoktunk egyszerre forralni, ezzel a módszerrel teljesen jó, csak a végén ott kell lenni, hogy időben lezárd a tüzet, nehogy kifusson.
Ha semmiféle vastagabb fenekű edényed nincs, akkor legalább egy lángelosztó lapot tegyél alá.
Vannak kimondott tejforraláshoz edények, dupla
falúak és dupla aljúak.Van olyan is amelyikbe a dupla fal közé vizet kell tölteni és úgy forralni a tejet.
drága megoldás, de a kerámia lábas a tuti...főleg, ha még lángelosztót is teszel alá...
jó, a kerámia lábas túlzás, de a hagyományosból bármilyen jó...a legjobb, mint írják, ha csak tejforralásra használod...
régen az NDK-s duplafalú sípolós vízforraló volt a tuti...
vagy teflon, lassú tűz, akkor nem ég le...bááár... gyerekkoromban a legkedvesebb csemege az volt, ha én kaparhattam fel a kozmált tejeslábast...mmm.. milyen fínom volt...a kozmált tejnek nincs párja...
Az tuti nincs párja :)
De sajnos a sikálásának sincs :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!