Tudok még javítani a sárgaborsó főzeléken?
Tegnap recept alapján beaztattam pár órára a sárgaborsót. Főtt takarékon, fedő alatt, másfél liter vízben kb 3 óráig (lehet több ideig is). Elkellett mennem itthonról, de úgy terveztem Mór elmegyek bőven kész leszek vele, viszont ez nem sikerült. Kint maradt a pulton és összetömörödötr, viszont vannak benne elég kemény darabok.
Ezzel tudok valamit kezdeni? Felmelegiteni, víz hozzáadásával tovább főzni?
Botmixerem sajnos nincs, habverővel próbálkoztam de azzal sem értem el nagy sikereket.
Hálás lennék ha tudna valaki adni hozzá valami tippet.
Tegyél hozzá még vizet és fözd tovább, de figyelj, mert könnyen leég.
Feltehetöen túl kevés volt a víz, vagy/és túl száraz a borsó. Másrészt álláskor mindig besürüsödik, ez normális.
Ha meg még utána is maradnak benne kemény részek, egy tésztaszürön nyomd át, és a kemény részeket vagy dobd ki, vagy ha sok, akkor csak azt fözd még egy ideig.
(Egyébként régen, amikor még nem volt botmixer, sürü szitán nyomkodták át, amit pürésíteni akartak, úgy is müködik, csak jóval tovább tart, meg nehezebb is fizikailag.)
3-as: erösem függ attól, mennyire régi/száraz eredetileg a borsó, ha több éve tárolták valahol, úgy akár 4-5 óra is kellhet neki, még áztatás után is.
Abból, hogy egy része szétfött, a másik fele meg még kemény, erösen valószínü, hogy több, különbözö ideig tárolt borsót sikerült a kérdezönek vennie, ezért fött egyenlötlenül.
Ahogy a 2-es írta, a kemény részeket célszerü kiszürni és továbbfözni, de ha a többi elég, akkor ki is lehet dobni.
Az 1-esnek meg: egy pár órája megfözött sárgaborsó nem lehet romlott (söt akár a 2 napos sem)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!