Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgaborsó főzeléket szeretnék...

Sárgaborsó főzeléket szeretnék főzni. Még soha nem csináltam. A borsót be kell áztatni előző napon?

Figyelt kérdés
Az egyik recept így, a másik úgy javasolja.Ezen kívül mivel lehet "feldobni"? Kolbász, fokhagyma, füstölt lé?
2010. aug. 17. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
nem kell beáztatni, füstölt hús leve nagyon jó hozzá + fokhagyma...is, sűríteni se nagyon kell, mert besűrűsödik magától, de ha szaftosabban szereted, akkor kis tejfölös habarást bele
2010. aug. 17. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Mindenképp áztasd be, ha nem akarod több órán át főzni. Fokhagyma, füstölt hús /vagy kolbász esetleg csont/ jó ízt ad neki a végén be kell rántani. 30 éves tapasztalatom van, sok emberrel cseréltem ill. beszéltem receptekről, de tejfölt nem szoktak belerakni. Egyéni izlés lehet.
2010. aug. 17. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
több órán át??? nekem fél óra alatt szétfő pürésre, főleg krémlevest szoktam belőle csinálni ...első voltam
2010. aug. 17. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Én sem szoktam áztatni és hamar meg fő így is.
2010. aug. 17. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tanácsokat. Csak pont ez a gondom. Most akkor ? És a fokit mikor tegyem bele?
2010. aug. 17. 16:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
30 éves gyakorlat. NEM kell beáztatni a sárgaborsót, viszont én az első levét le szoktam önteni, mert nagyon habzik.Ha megfőtt, készítessz egy jó kis rántást/zsiradék, liszt, ha kicsit megpirult sok 4-5 gerezd fokhagyma, kis piros paprika. Majd ezzel berántod. Vigyázz, forró rántást csak hideg levessel higitsd, hideg rántást pedig forró levessel ereszd fel.Füszerezheted sóval, borssal, vegetával. Tehetsz bele kolbászt, sonkát, bármi füstöltet.De a rántást is csinálhatod sült, füstölt szalonna zsirjával, majd a szalonna is mehet bele.Jó étvágyat.
2010. aug. 17. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi.Így fogom csinálni.
2010. aug. 17. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen, bármikor!
2010. aug. 17. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 K.Andi83 válasza:
69%
Igen,mindig áztasd be. Én a füstölt hús levében szoktam megfőzni,így sokkal ízesebb.
2010. aug. 17. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!