A sárgaborsó fözeléket hogy a legjobb berántani?
Egyszerü rántást csinálni :forróolajban lisztet pirítani,majd ha kihült tejfölt bele és összekeverni a borsóval??
Esetleg más megoldás??
A sárgaborsó főzeléket nem habarni kell!!
Megfőzöd a sárgaborsót (jól szétfőzöd mert akkor nem kell paszírozni) és utána berántod fokhagymás rántással. A végén én szoktam beletenni kicsi törött borsot is.
Én úgy szoktam hogy vízben megfőzöm jól, aztán hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem, majd rá a lisztet és zsemleszínűre pirítom, tehát egy hagymás rántást készítek, aztán belekeverem a sárgaborsóhoz. Jól összekeverem, majd hagyom kicsit összefőlni.
Aztán én így csinálom a sárgaborsó levest is, csak ugye ott több vízzel teszem oda, vagy ha elfő többel pótolom, és jobban szétfőzöm a sárgaborsót. Van aki le is szokta paszírozni és aztán pirított kenyérkockákkal tálalja. A levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!