Sárgaborsóból készült ételek a főzeléken kívül?
Tudnátok ajánlani valami receptet, ami egyszerű? Esetleg a lencsére valamit- szintén nem főzelékere gondoltam. Nagyon örülnék még további olcsó, de tápláló ételeknek/receptekenk is, aminek nem a liszt- tészta -krumpli kombinációja az alapja.
Kicsit elszámoltam magam, most gazdaságosabbra kell vennem a táplálkozást, de kezdek kifogyni az ötletekből. Köszönöm a segítséget.
Sárgaborsófőzelékből szoktam készíteni fasírtot :) Sokkal érdekesebb úgy. Így nem kell a páromnak 3-4-szer egymás után sárgaborsófőzeléket ennie (én nem eszem, csak élvezem, hogy semmi munkával letudok pár étkezést. szeretek főzni, de jó, ha néha nem kell órákat töltenem a konyhában, amiben az ebédfőzés csak egyetlen rész). Az is egyszerű, összekeverem ezzel-azzal (nem használunk lisztet, így nem azzal, de a tojás az ott van) és kisütöm.
Nekem a tojásételek az olcsók és táplálóak, rizzsel aztán főleg. De a zöldségételek rizzsel is ez a kategória.
currys sárgaborsó
1 f. hagymát, 1 csípős zöld paprika felét, 1 parit
olajon piritasz
sózod lefeded addig piritod amíg elfövi a levét
ha már épp odakap
1 mk curry por, 1 mk bors, 1 mk kömény, 1 mk piros paprika
2 g zuzott fokhagyma
kicsit piritod a füszereket
1 kg beáztatott borsó
1/2 l víz
1 leves kocka
1/2 citrom leve
1/2 óra fözés míg rotyogni kezd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!