Sárgaborsóból mit lehet még csinálni a levesen és főzeléken kívül?
Én szoktam belőle salátát, vagyis zöldségek társaságában beleteszem majonézes alapba, anyukám még bele szokta tenni a húsmasszába is amiből fasirtot süt, nagyon finom az is:)))
De van egy ilyen receptem is:
Csípős sárgaborsó
Hozzávalók:
# 25 dkg sárgaborsó
# 4 dkg füstölt szalonna
# 1 fej hagyma
# 4 gerezd fokhagyma
# 1 marhahúsleves-kocka
# 1 evőkanál Erős Pista
# só
# bors
# kömény
# 1 fél citrom leve
Elkészítés: A borsót áztassuk be egy északára. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Pirítsuk kicsit, sózzuk. Adjuk hozzá a borsót, a citromlevet, a leveskockát, és öntsük fel körülbelül 5 dl vízzel. Az elfőtt levet kis adagokban pótoljuk, hogy a végére elpárologjon, időként kevergessük, mert könnyen leragad. 20 perc alatt főzzük készre. Ha puha, keverjük bele a fűszereket, és még 1 percig főzzük.
Remélem adtam ötleteket
Egy fincsi változat:)
Paradicsomos sárgaborsó
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db közepes sárgarépa
1 db paradicsom
1 db citrom leve
1 fél leveskocka
1 evőkanál paradicsompüré
só
bors
bazsalikom
Elkészítés: A borsót beáztatjuk egy északára. A hagymát, fokhagymát, paradicsomot apróra vágjuk, a répát lereszeljük. Olajon megdinszteljük a fokhagymát, hagymát, és kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a répát és a paradicsomot. Ízlés szerint borsozzuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük körülbelül 5 dl vízzel. Az elfőtt levet kis adagokban pótoljuk, hogy a végére elpárologjon - így nem kell később sűrítenem. Amikor puhára főtt, hozzáadjuk a paradicsompürét és a bazsalikomot. Ha nem elég citromlével, borssal ízesítjük.
Ságaborsófasirt
25 dkg sárgaborsó
1 fél citrom leve
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál liszt
1 tojás
1 evőkanál erős paprika krém
só
ételízesítő
egész bors
petrzselyem
Elkészítés:
A borsót áztassuk be egy északára. A citrommal és a borssal sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük pépesre. Kevergessük, mert leragad. Mikor kihűlt, turmixojuk össze a zöldségekkel és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a tojást, és dolgozuk el annyi liszttel, hogy formálható maszát kapjunk. Két teáskanállal formáljunk kis adagokat, majd forró olajban pár perc alatt süssük ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!