Zöldborsóból mit lehetne sütni-főzni, a szokásos levesen és főzeléken kívül?
Levest már főztünk az egyik adagból, főzelék is a napokban volt. A borsópörköltet nem nagyon szeretjük.
Keresgéltem már recepteket, de mindenhol ezekbe futok bele.
Bonyolítja a helyzetet, hogy tojás allergia miatt nem lehet az ételben, hús pedig nincsen itthon. Tejszín és tejföl/joghurt stb. szintén jó lenne ha nem kéne az ételbe. Köszönöm előre is ha valakinek megosztja velem az ötleteit:)
Mondanám a zöldborsótortát, de abba sajnos tojás is kell.
Borsókrémleves szalonapörccel, vagy simán vajon párolt angolos köret, sok friss petrezselyemzölddel, valami hús mellé.
A zöldborsótortát belinkelni nem tudom sajnos, mert vagy 25 éves Nők lapjás recept, de szívesen leírom:)
Sokszor csináltam már, 4 személyre egy vacsorának elég.
HV: 40-45 deka zsenge borsó, 4 tojás, 4 ek. tej, 8 csapott ek. liszt,, fél csomag sütőpor, egy kis fej reszelt hagyma, 4 ek. olaj, só, bors ízlés szerint és vágott zöldpetrezselyem.A tojásokat habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet, olajat és a többi hozzávalót.belekeverjük a borsót is.
egy közepes kapcsos tortaformát kikenünk vajjal/margarinnal és beszórjuk zsemlemorzsával. beleöntjük a masszát és előmelegített forró sütőben kb 30 percig sütjük.Tűpróba !
Ha már nem ragad, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és még pár percre visszatoljuk a sütőbe.lepattintva a formát, tálra csúsztatjuk.
Valamilyen friss salátával tálaljuk.
Kisebb tepsiben is meg lehet sütni, de akkor érdemes alá sütőpapírt tenni.Akkor kockára vágva lehet tálalni.
üdv.
Köszönöm szépen a válaszokat:)
Nincs olyan iszonyatosan nagy mennyiség, hogy lefagyasszam, de egy kicsi változatosság azért jó lenne.
A legjobban a fagyi és a zöldborsótorta tetszik, bár mindkettőhöz ügyeskednem kell majd valamit az allergiák miatt, de szerintem megpróbálom valamelyiket, vagy mindkettőt.
A begépelt receptet külön köszönöm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!