Hogy kell üveges zöldborsóból főzeléket csinálni?
Már agybajt kapok.Kibontom az üveget, megkóstolom a borsót és puha.Elkezdem főzni, és kő keményre keményedik, onnantól főzhetem akármeddig az istennek nem puhul meg.
Rántsam be simán a levét, majd ha sűrű zárjam le és utána tegyem bele a borsót?Vagy hogy kell, hogy ne keményedjen meg?
Az üveges borsó már puha, ott valóban elég egy rántást készítened, felengeded, és a leszűrt borsót csak beleforgatod, egy kis forrás, ízesítés és kész.
Ha fagyasztott borsó, akkor pici zsíron átforgatod, kevés vízzel födő alatt puhára párolod. Én ekkor csak megszórom liszttel, hideg vízzel elkavarom símára, még hígítok rajta, amennyit kell. Só, bors, pici cukor és akkor is kész a főzelék.
Köszönöm a többi választ is.Szóval akkor tényleg ez a titok hogy üres főzelék, és abba bele a borsó.
Én eddig úgy csináltam hogy a leszűrt borsót forgattam át olajon, szórtam rá lisztet, felengedtem a konzerv levével, tettem bele még tejfölös habarást és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!