1 kg zöldborsóból 3,5 liter vízzel készült "borsófőzelék"-em miért lett híg? 6 pup. Ek liszt kevésnek bizonyult a besűrítéshez, melyet rántással készítettem. Sűrűségre, olyan mint a leves.
Figyelt kérdés
2013. márc. 23. 18:13
1/7 anonim válasza:
Nem vízzel szoktam,hanem tejjel. Ha így szoktad,szerintem nagyon sok a víz mennyisége. Csak úgy tudod sűríteni, ha lisztet teszel még bele. Én vennék ki a léből, lehűteném és abba kevernék lisztet és úgy forralnám össze.
3/7 anonim válasza:
ennyi víz borsóleveshez kell - főzelékhez csak annyi, ami pont ellepi
4/7 anonim válasza:
Az rengeteg víz! Még a fele is sok ennyi borsóhoz.
5/7 anonim válasza:
Nagyon sok a víz, vegyél le a "levéből", nem tennék bele több lisztet, mert akkor mást nem fogsz érezni, csak a lisztet, jártam már így . Én raknék bele egy nagy pohár tejfölt.
6/7 anonim válasza:
Hát ezt nagyon elszúrtad. annyi vízben elég lett volna, amennyi két ujjnyival ellepi. utána a rántás, habarás, ki, mit szokott.
önts le a levéből, és egy kis tejfölös habarással talán még összejön, de lehet, hogy addigra meg a borsó látja kárát.
Amúgy én sem szoktam vízben kezdeni, hanem zsiradékon megpárolom, leszórom kevés liszttel, és vízzel, illetve kis tejjel felengedem.
7/7 anonim válasza:
én nem túráztatnám magam a rendbehozatalon, főztél egy borsólevest és kész ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!