Ha lenmaglisztet használok liszt helyett, egyszerűen semmi nem sül meg, puha marad és olyan állagú, mintha a nyerstésztát akarnám enni. Ez normális? Hány fokon kéne sütnöm?
Keverd össze valamilyen kenyérnek való liszttel pl. búzaliszt, rétesliszt, kenyérliszt, teljes kiörlésű liszt.
A lenmagliszt max. 1/3 legyen.
Nem lehet olyan, mint a nyers, azért van benne a tojás, nem? De nyilván nem lesz olyan a paleo kenyér, mint a normál.
Minimális tapasztalatom van ilyesmiben, de legalább észrevettem a paleolit taget és a lenmaghoz is, a kenyérkészítéshez is értek, éppcsak a sütött paleo kenyerekhez nem. Egyszer próbáltam, alig emlékszem rá. A tojás nyilván összefogta, vágható volt (de még a nyers kenyér is az :D nem a tojásos, hanem az almás, ami a nyersvegánoknál van, a lenmag ugyanaz), nem tudom, hogyan érted a fentieket. A lenmag sütve is, nyersen is lenmagszerű, drasztikusan nem tud megváltozni.
A problémád elég tipikus, szinte minden kezdő paleós beleesik, ebbe a csapdába.
Szeretne az új alapanyagokból tésztát, kenyeret készíteni.
Ezek sem ízre, sem állagra nem lesznek hasonlók, és még drágák is.
Én még korántsem vagyok veterán, (5 hónapja csinálom)de nálam az hozta a megoldást, hogy nem eszem semmilyen kenyeret. Vannak remek süti receptek, ki kell próbálni őket, és biztos jó-pár ízleni fog!
Nekünk pl. a gesztenyés süti, jött nagyon be.
Sajnos én is így jártam, eleinte.
A zablisztet és a kókuszlisztet használom legszívesebben. A lenmaglisztnek csak a neve liszt szerintem, nem váltja fel a megszokott gabonaliszteket.
El kell felejteni a kenyeret. Akármilyen finom muffinokat is lehet sütni paleosan, át kell állítani az agyunkat kenyérmentességre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!