Kelkáposztából mit főzzek? Főzeléken, rakottkelen, frankfurti levesen kívül.
- Zöldség-fasírozott = megfőzöd/párolod, felaprítod és tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel meggyúrod, majd a gombócokat zsemlemorzsába forgatva sütöd ki
- Töltött kelkáp: levelekre szeded, sós vízben megfuttatod egy pillanatra, és a leveleket megtöltöd, mint a fehér káposztát, és tepsibe egymás mellé rakva először fólia alatt puhára, majd fólia le, tejföl/tejszín + reszelt sajt, pirosra sütni
- Rántott kelkáp:
1./úgy vágod cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsája (ez összetartja a leveleket), forró-sós vízben egy pillanatra megfuttatod. Amikor meghűlt, panírozod és kisütöd = tört krumpli, sült krumpli köret mellé
2./vagy levelekre szeded, megfuttatod a sós vízben, és több levelet összegöngyölve panírozod, és mint a roládot sütöd
Jó hogy kérdezted, ezt a cikkekre vágott rántottat már régen csináltam, jó lesz ismét valamelyik napra!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!