Kelkáposztából mit?
kelkáposztás fasírt, stefánia vagdalt, krokett, göngyölt kelkáposztalevelek benne darálthús, saláta, krémleves levesgyönggyel, frankfurti leves,
Kirántva másképp:
Úgy vágom cikkekre, hogy minden részhez jusson torzsa, ezek összetartják a leveleket. Lobogó sós vízben megforralom de csak annyi időre, míg a külső levelek elkezdenek üvegesedni. Ha túlfőzöd, meg fogod tudni kezelni.
Lapáttal kiszedem, besózom, majd panírozás után kisütöm.
Tört-krumplit készítek mellé köretnek.
Párolni is lehet ha csíkokra vágod, és egyéb zöldségekkel (karfiol, répa stb.) utána tartárral nyakonöntve a többivel összeérik az íze. (Gazdagabb, ha 1-2 főtt tojást is belekockázol) :)))
Most jött az ötlet:
Ha leveleire szeded, sós vízben megfuttatod.
Ugyanúgy megfuttatsz sós vízben májat is (ha sertésmáj akkor csíkokra vágod)
Ezt göngyölöd bele a levelekbe, panírozod, és így sütöd.
Azt hiszem, ezt kipróbálom, ha kellően befűszerezzük a levél belsejét, akkor szerintem jó lesz.
A májjal töltött rántotthús belső oldalát pl. mustárral szoktam vastagon megkenni, lehet, hogy itt is jó lenne?
Nagyon szépen köszönöm a sok jó , ötletes receptet.a rántott különösen megtetszett, szeretem a rántott zöldségeket, de a kelről, nem gondoltam volna, hogy rántani is lehet.
így akkor lehet belőle leves is, és önálló étel is, persze nem egyszerre gondoltam.
Mégegyszer köszönöm mindenki válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!