Kelkáposztából melyik a legkönnyebb?
-főzelék, -leves, rakott kell, frankfurti leves, egyéb
www.nosalty.hu/alapanyag/kelkaposzta
A lényeg az egyszerűség, mert nem vagyok gyakorlott a konyhában
kelkáposztából egyszerű a frankfurti leves vagy a rakott kelkáposzta.
Ha kell egyszerű recept, segítek szívesen!
Legegyszerűbb rakott kelkáposzta, ha kész hurkát veszel az üzletben, és a bőréből kiborítva egy kicsit teflonban átsütöd. A kelkáp.leveleket forrásban levő sós vízben egy kicsit átforralod.
Utána már csak össze kell raknod + tejföl = mehet a sütőbe!
A frankfurti és a kelkáposztaleves nem ugyanaz ha az előbbiben nincs virsli? Nem vagyok oda a virsliért.
Megköszönöm a receptet. :) Van egy fél kelkáposztám, valahogy el kellene fogyasztanom, nem akarom hogy megromoljon.
Első vagyok!
Leves: 1 fej hagyma, 2 krumpli, 2 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma. Apróra felvágod, zsíron/olajon a hagymát megdinszteled. Mikor üveges megszórod bazsalikommal. Elkevered, belenyomod a fokhagymát. Utána beleteszed a répát, megpirítod folyamatos keverés közben. Öntesz rá vized, sózod, borsozod, köményt is szoktam bele rakni. Belerakod a kelkáposztát, amit csíkokra vágtál. Fedő alatt főzöd. Ha már majdnem megpuhult a répa, akkor hozzáadod a krumplit. Én sem mindig rakok bele virslit, anélkül is tökéletes.
Rakott kelt úgy szoktam, hogy hagymát ugyancsak megdinsztelem, pirospaprikát rakok rá, utána mehet bele a darálthús. Sózom, borsozom. Közben rizst főzök mellette. Ha kész a kettő akkor összekerverem. A kelkáposztát leveleire szedem, megfőzöm kb 10 percig a forralástól számítva. Lecsepegtetem. Előveszem a jénait, aljára rakom a kelkáposztaleveleket, hogy befedje, rárakom a rizses húst, erre jó sok tejfölt, utána megint kelkáposztaleveleket. Erre még szoktam vékonyan tejfölt, ha van otthon sajt akkor azt is rakok rá. Sütőben 180 fokon kb 45-60 perc alatt készen van.
Cikkekre vágva,(egy kis torzsrészt rajtahagyva, ami öszetartja ) 1-2 percig forró sós vízben blasírozni, majd lecsepegtetni.
Sűrű palacsintatésztába forgatni, bő forró zsiradékban kisütni.Rizzsel, tartárral finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!