Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztástésztát kelkáposztábó...

Káposztástésztát kelkáposztából érdemes?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen nem vagyok új a konyhában, de ezt valahogy nem tudom eldönteni :D

Maradt egy fél kelkáposztám, de az egyetlen káposztás étel amit most meg tudnék enni, az a káposztástészta.

Szerintetek mennyiben lesz más íze a dolognak?


2014. okt. 6. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

Én úgy emlékszem anyám fejeskáposztából készítette.

De szerintem ha kelkáposztából csinálod se lesz semmi baja, legfeljebb nem édesen eszed.

2014. okt. 6. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, abból kell, ezért vacillálok rajta hogy így vajon ehető lenne-e a végeredmény :D

Kísérletezni szeretek, de ezt most így nem szeretném kidobni, ha nem jó.

2014. okt. 6. 17:02
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Más íze lesz, de szerintem úgy se rossz.

Mi a kelkáposztából főzeléket szoktunk készíteni vagy zöldséglevesbe teszünk egész leveleket, de rántani is lehet :) S nyilván még van rengeteg lehetőség.

2014. okt. 6. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Nem! A pirított kelkáposzta nem embernek való!
2014. okt. 6. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz jó. Csinálj főzeléket, vagy frankfurti levest belőle.
2014. okt. 6. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Vékonyabb a levele, nem biztos, hogy jól bírná a pirítást.Maradék kelkáposzta például frankfurti levesnek nagyon jó.
2014. okt. 6. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket és ismerem a klasszikus felhasználási módjait, de most egyiket sem enném meg szívesen.

Mindegy, eláll még egy-két napig, aztán ha nem, hát kiteszem :D

Fene hogy ilyen válogatós vagyok :D

2014. okt. 6. 17:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
mi lenne ha felcsíkoznád és lefagyasztanád? Így nem kell kidobni legközelebb meg ha megkívánod, csak beledobod a forró levesbe.
2014. okt. 6. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
60%

A pirított kelkáposzta kimondottan finom, sokszor használom így is. Az íze természetesen nem ugyanolyan, de semmivel sem rosszabb.

A különbség kb olyan nagy, mint a fehér- és lilakáposztából készült párolt káposzta.

2014. okt. 6. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Néhányan nagy hülyeséget mondtak. Egyrészről ugyanúgy használható. Másrészről a kelkáposzta pontosan édesebb! Nem is értem, hogy valaki nem ismeri és miért okoskodik! 10 évvel ezelőtt is szutyok világ volt itt eszerint. Én már kellel fogok készíteni káposztás tésztát, mert sima káposztából én semmit sem készítek. Mivel a káposztás tésztának alapvetően sem kell savanyúnak lennie, így jót tesz neki. De ha valaki nem akarja annyira édesen enni, akkor többet sózza-borsozza. Ennyi a történet.
okt. 9. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!