Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgaborsó főzeléket ki...

Sárgaborsó főzeléket ki milyen feltéttel késziti, illetve milyen leves illik elé?

Figyelt kérdés
2017. nov. 8. 10:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk tegnap volt, fasírttal.
2017. nov. 8. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
45%
Nálam az a feltétel, hogy egy picit sem kell ennem belöle:-)
2017. nov. 8. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

Két verziót szoktam főzni:

a) ezt ritkábban, és egy icipicit hasonlít a sóletre. Ehhez nem kell feltét: megfőzök puhára egy füstölt csülköt egy nagy fazékban, aztán ha puha, kiveszem a húst, s megy bele a lébe a sárgaborsóval egyetemben egy kis felkockázott sárgarépa és petrezselyemgyökér is. Ha ezek is megpuhultak, akkor sózom, fűszerezem, berántom. Értelemszerűen a felszeletelt csülökkel tálalom.

b) a normál (répamentes) stokeráj mellé vagy tepsis fasírtot, vagy fokhagymás oldalast. Egy kevés szalonnát is főzök a főzelékbe, jót tesz neki a füstölt íz. A tetejét meghintem apróra vágott petrezselyemzölldel, a levelek friss íze jól passzol a sárgaborsó "földes" ízéhez. Na jó, nem egészséges annyira, de finom. Mellé kínálok csemegeuborkát vagy vecsési káposztát.


Nem is nagyon kell elé leves, esetleg valami könnyű zölségleves még talán elmegy, mert mindkettő verzió eléggé tömény.


Tényleg, ti rántjátok vagy tejföllel habarjátok a sárgaborsó-főzeléket?

2017. nov. 8. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A feltét Sült oldalas vagy Debreceni páros.

Általában Zöldséglevest készítek.

2017. nov. 8. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Mi legjobban szeretjük, ropogósra sütött hagymakarikákkal.

Néha sült virsli is van hozzá, de a hagyma elmaradhatatlan.

Még a maradék is elfogy, pl este pirítósra kenve, sülthagymával megszórva.

Magát a főzeléket jó fokhagymásra készítem, és egy könnyű habarással fejezem be.(kis liszt, kevés tej, tejfölsűrűségűre keverve.)

Levest nem szoktam elé, mert nagyon laktató önmagában is.

Igazi őszi-téli kedvenc főzelék nálunk.

2017. nov. 8. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem szükséges mellé leves. Feltétnek sertéscombból készült pörköltet szoktam, vagy fasírtot, de ha nincs sok időm, akkor a sültvirsli, vagy sült krinolin is nagyon finom hozzá. (Meg is kívántam, nagyon szeretjük, pedig nemrég főztem én is, a múlt héten.) :)
2017. nov. 8. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Feltét nélkül készül, mert nálam eleve a főzelékbe kerül bacon, füstölt kolbász és virsli is. A lencsefőzelék is így készül nálam, másnap pedig mindkettő nagyon finom kenyérre, vagy pirítósra kenve
2017. nov. 8. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én bundáskenyérrel szeretem a legjobban a sárgaborsó főzeléket. Szegény Anyám csinálta így, mert csórók voltunk, húsra nem tellett.
2017. nov. 8. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
sült baconnal
2017. nov. 8. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

7-es! A lencsét én is épp így csinálom, hogy belefőzöm a füstölt dolgokat.


(Nemtomhányadikvoltam,mertmostnemlátom.) :D

2017. nov. 8. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!