Sárgaborsó főzeléket ki milyen feltéttel késziti, illetve milyen leves illik elé?
Két verziót szoktam főzni:
a) ezt ritkábban, és egy icipicit hasonlít a sóletre. Ehhez nem kell feltét: megfőzök puhára egy füstölt csülköt egy nagy fazékban, aztán ha puha, kiveszem a húst, s megy bele a lébe a sárgaborsóval egyetemben egy kis felkockázott sárgarépa és petrezselyemgyökér is. Ha ezek is megpuhultak, akkor sózom, fűszerezem, berántom. Értelemszerűen a felszeletelt csülökkel tálalom.
b) a normál (répamentes) stokeráj mellé vagy tepsis fasírtot, vagy fokhagymás oldalast. Egy kevés szalonnát is főzök a főzelékbe, jót tesz neki a füstölt íz. A tetejét meghintem apróra vágott petrezselyemzölldel, a levelek friss íze jól passzol a sárgaborsó "földes" ízéhez. Na jó, nem egészséges annyira, de finom. Mellé kínálok csemegeuborkát vagy vecsési káposztát.
Nem is nagyon kell elé leves, esetleg valami könnyű zölségleves még talán elmegy, mert mindkettő verzió eléggé tömény.
Tényleg, ti rántjátok vagy tejföllel habarjátok a sárgaborsó-főzeléket?
A feltét Sült oldalas vagy Debreceni páros.
Általában Zöldséglevest készítek.
Mi legjobban szeretjük, ropogósra sütött hagymakarikákkal.
Néha sült virsli is van hozzá, de a hagyma elmaradhatatlan.
Még a maradék is elfogy, pl este pirítósra kenve, sülthagymával megszórva.
Magát a főzeléket jó fokhagymásra készítem, és egy könnyű habarással fejezem be.(kis liszt, kevés tej, tejfölsűrűségűre keverve.)
Levest nem szoktam elé, mert nagyon laktató önmagában is.
Igazi őszi-téli kedvenc főzelék nálunk.
7-es! A lencsét én is épp így csinálom, hogy belefőzöm a füstölt dolgokat.
(Nemtomhányadikvoltam,mertmostnemlátom.) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!