Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött csirkecombhoz milyen...

Töltött csirkecombhoz milyen leves illik? Mi legyen a desszert?

Figyelt kérdés

A páromnak szeretnék kedveskedni a kedvenc ételével, ami a töltött csirkecomb.A köret valószínűleg krumplipüré lesz. Viszont nem tudom, hogy milyen levest főzzek mellé, illetve mi legyen, vagy legyen-e desszert.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

19/L


2016. febr. 8. 16:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen zöldségleves (nekem a zöldborsó lenne a legszimpatikusabb), esetleg egy krémleves, de mindenképpen valami könnyebb.


Desszertet akkor adj hozzá, ha elég nagy étvagya van,és édesszájú. Ebben az esetben gyümölcös tejberizs, somlói, esetleg pohárkrém szerintem illene utána.

2016. febr. 8. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

Én ezt a levest készíteném hozzá (konzerv kukoricából)

[link]


És mivel nem tudom, mennyire vagy gyakorlott ebben, ezért egy nagyon egyszerű, de finom süteményt ajánlanék (jó sok fahéjjal a tésztájában)

[link]

2016. febr. 8. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

A zöldborsó leves az egyik kedvencem,úgyhogy lehet, kedvezek kicsit magamnak is,és a leves az lesz. :)

A fokhagymakrémleves meredek lenne?

Az étvágyával nem lesz gond, az tuti. Ő cukrásznak tanult,ezért kicsit mindig tartok attól, hogy vajon úgy készült-e a desszert,ahogyan a nagykönyvben meg van írva.. :D

2016. febr. 8. 16:59
 4/12 A kérdező kommentje:

Kedves második, köszönöm a süti receptet, valószínűleg ki fogom próbálni, mert nagyon guszta, csak nem a barátomnál ő nem eszik meg semmilyen gyümölcsöt.. :/

A leves viszont elég érdekes, megfogott benne valami, szóval mindenképpen kipróbálom azt is :)

2016. febr. 8. 17:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö vagyok: a fokhagymakrém leves akkor jó, ha szereti a barátod - nekem nem esetem, de ettöl függetlenül is a vérnyomásom "megszünik" egy tányérnyitól, és utána csak "fejfájok" meg alszom.


A desszerten meg ne idegeskedj, töled egés biztos nem olyat vár el, mint ami nagyüzemben egy cukrásztban készül, amit te készítesz neki, az már csak azért is a "legjobbb" lesz, mert töled van.


Ezen kivül a legtöbb híres recept úgy keletkezett, hogy valamit véletlen "nem jól" csináltak, de az eredmény jobb lett, mint az eredeti.


Sok sikert!

2016. febr. 8. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 szaszaa11 ***** válasza:
Nos, ezzel a kérdéssel megint alapvető problémák vannak... Úgy sem azt fogod csinálni, amit ajánlanak az emberek, hanem azt, ami kedvez az ízlésednek. Ez meg, hogy mi illik hozzá: Nos ha egy töltött csirkét burgonyapürével tálalsz, az már régen nem szakmailag számbavehető étel. Ez egy annyira alap étel, hogy egyszerűen nincs az, hogy mi menne hozzá. Csinálhatsz hozzá a gulyástól kezdve a húslevesen át a gyümölcslevesig bármit. Desszertnél Ugyanez a helyzet. Had tegyem hozzá, hogy a levesnek nem sok köze a főételhez, a desszertnek meg aztán kb. semmi. A leves általános funkciója, hogy meghozza az étvágyat és felmelegítse vagy éppen lehűtse a gyomrot. A desszertnek pedig a levezetés. Ha tudnád, hány 5 fogásos menüsort kellett szakmailag helyesen megírnom a suliban... De még így sem tudok erre a kérdésre válaszolni, mert nem is lehet. Ha úgy teszed fel, hogy adjatok leves és desszert tippeket, na az más. Bár itt előjön az is, hogy lusta vagy 2 szót beírni a googleba? Na mindegy...
2016. febr. 8. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ötös! :)

Drága hatos, hogy is fogalmazzam meg, hogy ne legyek sértő.. sok mindent tanulhat az ember iskolában,lásd azt a sok-sok 'kifogástalan' ötfogásos menüsort. De kedvességet, segítőkészséget sajnos nem osztogatnak minden sarkon. (Még szerencse,hogy vendéglátás-idegenforgalom szakközépben végeztem, így volt pincér-cukrász-szakács gyakorlatom is, igaz kevés,és nyilván nem olyan szinten,hogy sztárséf vagy esetleg torta királynő váljon belőlem.)

És szép, szép a kritika, meg jó dolog, ha az egyik ember kijavítja a másikat, mert hát tévedni emberi dolog,de mondd csak,kedves,ha már annyira magadénak érzed a szakmát, miért nem tudsz javasolni is valamit, ahelyett,hogy rám förmedsz,hogy lusta vagyok googlezni,ami egyébként nem igaz,mert a kérdés kiírása előtt rákerestem direkt,de semmi érdemlegeset nem találtam.

2016. febr. 8. 23:12
 8/12 anonim ***** válasza:

6-os: " Had tegyem hozzá, hogy a levesnek nem sok köze a főételhez, a desszertnek meg aztán kb. semmi. A leves általános funkciója, hogy meghozza az étvágyat és felmelegítse vagy éppen lehűtse a gyomrot. A desszertnek pedig a levezetés."


Ha ennyire nem tudod, mi mire jó, és milyen alapszabályok sezrint kell összeállítani egy menüt, akkor kár írni.


A levesnek meg a desszertnek igenis VAN köze a föételhez, mert ízben, állagban, színben illenie kell a föételhez!


Ha pl paradicsomos káposztához paradicsomlevest adsz, vagy karfiolleves után rántott karfiolt, az egyértelmüen nem illik össze, vagy túróval töltött hústekercs utána túrósrétes szintén egyértelmüen rossz választás.


Néhány alapszabály: A leves és a föétel lehetöleg ne ugyanazokból az összetevökböl álljon, ha az egyik pürésített, akkor a másik darabos legyen, ugyanaz a szín ne ismétlödjön (piros/zöld/stb leves után a föétel ne ilyen legyen), ha az egyik habart/rántott/sürített, akkor a másik ne, ha az egyik fogás tejfölös, akkor a másikban már semmi esetre sem lehet tejföl/tejszín - ezeket a negatív példákat a végtelenségig lehetne folytatni, de szerintem a lényeg így is érthetö.


A desszerthez meg megint vannak szabályok: ha a leves-föétel erösen laktató, akkor csak könnyü desszertet szabad adni, ha viszont könnyü ételek vannak, akkor jöhet egy töményebb édesség is.

Emellett itt is fontos az alapanyag, szín, állag megválasztása, hogy minél eltéröbb legyen az elözö fogásoktól.


Éppen ezért egyáltalán nem mindegy a leves/desszert kérdése sem. P

ersze a kérdezönek nem kell feltétlen perfekt menüt tálalnia, de dicsérendö, hogy ilyen irányba törekszik, mégha emiatt nem kell is sok stresszt csinálnia. De minden igényesebb ember megpróbálja a lehetö legjobb ételsort összeállítani, és - veled ellentétben - igenis lényegesnek tartja.

2016. febr. 9. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Az ötös vagyok: ha valami nem optimális lesz, akkor ne mentegetözz, hogy nem sikerült, hanem mondd, hogy egy új változatot, recepetet próbáltál ki, íghy sokkal pozitívabb lesz a másik fél hozzáállása, jobb kedvvel kezd hozzá és nem elöítélettel, ellenérzéssel!


Egész biztos, hogy jó menüt fogsz készíteni, sok siekrt hozzá!

2016. febr. 9. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm nyolcas!

Rendben,kilences,neked is köszönöm szépen még egyszer:)

2016. febr. 9. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!