Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gusztustalan ha nem mosom át...

Gusztustalan ha nem mosom át a rizst a megfőzése előtt? Nem tisztán készítik a gyárban?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 2. 08:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
33%
Sosem mostam meg a rizst. De még csak arról sem tudok, hogy az ismerőseim közül bárki is. Pedig elég meggyőző ez a kosz meg kavics dolog amiket írtok. De ettől függetlenül ez után sem fogom mosogatni. Eddig a közel 50 év alatt nem volt tőle bajom így, talán nem lesz ez után sem.
2023. ápr. 2. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim ***** válasza:
40%
A keményítő miatt szokták. Nem látom be hogy a mosás a kavicsokat hogy távolítja el. Igazából 30+ éve eszem rizst, valamikor átöblítem gyorsan hogy kevésbé ragadjon, de egy rizottóhoz biztos nem (oda pont a keményítős rizs a jó). Még életben vagyunk, nem tudom milyen piszoktól kéne félnem, amit úgyis megfőzök...
2023. ápr. 2. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:
30%
Ahogy írtam fentebb és amit szépen lepontoztatok választ, nem mosom én sem. Nem tudom hogy lehet rizst ragadósra és csomósra főzni, nekem eddig sosem sikerült, csak ha túlfőztem. Forrásban lévő víz elpusztítja a kórokozókat, szennyeződéseket. a keményítő pedig aligha probléma. Kaviccsal még nem találkoztam rizsben, remélhetőleg nem is fogok.
2023. ápr. 2. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
18%

"De ettől függetlenül ez után sem fogom mosogatni. Eddig a közel 50 év alatt nem volt tőle bajom így, talán nem lesz ez után sem."


"Forrásban lévő víz elpusztítja a kórokozókat, szennyeződéseket. a keményítő pedig aligha probléma"


A port meg a homokot pont nem. És ez nem a hirtelen elhalálozás lesz, hanem szép lassan szétkapja a fogzománcodat.

2023. ápr. 3. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:
29%

Soha nem mostam a rizst. Nem tapasztaltam szennyeződést. Az állaga is mindig kiváló lett. Nem ragad, enyhén pereg, puha. Jázmin rizst használok. 1 adag rizshez kb 1,2 afag vízzel + só. Olajon megpirítva. 2-es fokozaton főzve.

Mindig tökéletes.

2023. ápr. 3. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
39%
Ez a gyakori még a főzés terén is egy külön világ, egy alternatív valóság. Rizst megmosni, töltöttkáposzta 3/4-1 óra alatt kész...ilyeneket is csak itt olvastam még, sehol máshol nem hallottam.
2023. ápr. 3. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
81%

26, azért mert te irl valszeg csak magyar háziasszonyokkal érintkezel csak, de hidd el, az ázsiaiak által írt receptekben mind meg van mosva.


Én külföldön élek, vannak koreai, kínai, pakisztáni diaszpórába beli barátaink, és mind át szokták mosni a rizst.

Sőt, ha megyek vásárolni, pontosan látom hogyan tárolják azokat a 10-20 kilós zsákokat amiket importálnak.


De hidd el, a fiatalabb generáció, akik online tanultak főzni, bizony átöblíti.

2023. ápr. 3. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:
36%
Én simán elhiszem, azt is hogy a magyar emberek ezért sodródnak a kipusztulás szélére, mert nem mossák a rizst:-D amúgy én tényleg a keményítő miatt alkalmanként megmosom, de ez a rettegés a mosatlan rizstől nekem olyan szinten idegen hogy hihetetlen. A lisztet sem mosom, a zabot sem, meg semmi mást...
2023. ápr. 3. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:
49%

Csomagos gyorsrizst hogy mossam meg?

Ha a rizsben homok, meg kavics darabok lennének akkor nem lenne alkalmas emberi fogyasztásra. Azért azt ne feledje el a sok okostóni hogy vannak bizonyos élelmiszer minőségi szabályok amiknek eleget kell tenni. Szennyezett élelmiszer nem kerülhet a boltok polcaira. Nem a rizsföldről szedegeted fel és dobod a fazékba.


Szóval nem, nem mosom.

2023. ápr. 7. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!