Gusztustalan ha nem mosom át a rizst a megfőzése előtt? Nem tisztán készítik a gyárban?
"De ettől függetlenül ez után sem fogom mosogatni. Eddig a közel 50 év alatt nem volt tőle bajom így, talán nem lesz ez után sem."
"Forrásban lévő víz elpusztítja a kórokozókat, szennyeződéseket. a keményítő pedig aligha probléma"
A port meg a homokot pont nem. És ez nem a hirtelen elhalálozás lesz, hanem szép lassan szétkapja a fogzománcodat.
Soha nem mostam a rizst. Nem tapasztaltam szennyeződést. Az állaga is mindig kiváló lett. Nem ragad, enyhén pereg, puha. Jázmin rizst használok. 1 adag rizshez kb 1,2 afag vízzel + só. Olajon megpirítva. 2-es fokozaton főzve.
Mindig tökéletes.
26, azért mert te irl valszeg csak magyar háziasszonyokkal érintkezel csak, de hidd el, az ázsiaiak által írt receptekben mind meg van mosva.
Én külföldön élek, vannak koreai, kínai, pakisztáni diaszpórába beli barátaink, és mind át szokták mosni a rizst.
Sőt, ha megyek vásárolni, pontosan látom hogyan tárolják azokat a 10-20 kilós zsákokat amiket importálnak.
De hidd el, a fiatalabb generáció, akik online tanultak főzni, bizony átöblíti.
Csomagos gyorsrizst hogy mossam meg?
Ha a rizsben homok, meg kavics darabok lennének akkor nem lenne alkalmas emberi fogyasztásra. Azért azt ne feledje el a sok okostóni hogy vannak bizonyos élelmiszer minőségi szabályok amiknek eleget kell tenni. Szennyezett élelmiszer nem kerülhet a boltok polcaira. Nem a rizsföldről szedegeted fel és dobod a fazékba.
Szóval nem, nem mosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!