Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet finom rizsát...

Hogyan lehet finom rizsát csinálni?

Figyelt kérdés
Az enyém mindig olyan "papír" ízű és összeáll, mint a malter. Valamit rosszul csinálok, vagy az alapanyagtól függ?
2023. jan. 3. 09:22
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Ma vettem nem zacskós jázmin rizst. Megpróbálom, ahogy írtátok...

Hagymára ízesítésképp már én is gondoltam.

2023. jan. 4. 21:41
 32/40 A kérdező kommentje:

Főzöm a rizsát.

Vetem nem zacskós jázmint. Kevés olajon megpirítottam. Utána 1,5 pohár rizshez adtam 3 pohár vizet. Megsóztam, megborsoztam. Most főzöm.

A vizet felszívta, nagyjából meg is puhult. Az íze nem olyan rossz. Az állaga is jobb, mint a zacskósnak, de még mindig össze van állva.

Ezzel mit lehet tenni? Főzzem tovább?

2023. jan. 5. 10:09
 33/40 anonim ***** válasza:
20%

Annak ellenére, hogy írtam, hogy teljesen felesleges pirítani, bőven elég, ha alaposan átmosod, és tökéletes végeredményt fogsz kapni, te pirítottad, és nem tetszik az állaga. Elvégeztél egy műveletet, amire semmi szükség, és lehet nem is jól, csak mert az amatőr séfek esküsznek rá. Ne pirítsd, csak áztatás nélkül mosd át rendesen, és kész, hidd el, hogy jó lesz.

Aki azt állítja, hogy egy tökéletesen elkészített natúr rizs nem így készül, a saját amatőrségével mesterszakácsok tudását hazudtolja meg.

2023. jan. 5. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/40 A kérdező kommentje:

Nem látok ok okozat összefüggést, hogy a pirítás miatt ne lenen jó...

Amúgy tovább főztem és egy kicsit jobb lett. Most sem tökéletes, de sokkal jobb, mint szokott lenni.

Mosni, nem mostam. Lehet legközelebb így próbálom ki.

2023. jan. 5. 10:57
 35/40 anonim ***** válasza:
64%
A rizsnek van egy keményítő bevonata, ezt kell lemosni róla, mert amíg nincs rendesen megtisztítva (vagy főzés közben eltörik a rizsszem), addig össze fog tapadni. Pirítással is eltávolítható, de sokkal több a hibalehetőség, amíg a pirítástól eljutsz a főzésig, mint ha szimplán átmosod, 1ek olajat beleöntesz, és főzöd.
2023. jan. 5. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/40 anonim ***** válasza:
64%

De mit nézegeted? Ezren megmondták, hogy amikor már puffog, zárd le, fedő rá, hagyd a meleg rózsán és várj 20 percet legalább.

Oké, pirítottad. Előtte megmostad?

2023. jan. 5. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/40 A kérdező kommentje:

Rájöttem, hogy nagyban alapanyagfüggő a dolog.

A kérdés kiírásakor vettel lidl-s jázmin rizst és nagyon jó lett. Többször csináltam és mindig jó volt.

Most elfogyott a zacskónyi rizs és Auchanban vettem. Szintén jázmin, szintén "A"-s. Akármit csinálok vele, pedig minden ugyanúgy csinálok, mint korábban, egy massza lesz belőle.

2023. febr. 5. 10:53
 38/40 anonim ***** válasza:
0%

"rizsa", "rizsát"

Nincs több hozzáfűznivalóm...

2023. febr. 5. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/40 anonim ***** válasza:
21%
Elotte olajon megpezsgetve.
2023. febr. 5. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/40 A kérdező kommentje:
Felénk hagyományosan rizsának is mondják. A rizst inkább a nyers formájára használják, a rizsa a megfőtt elkészült étel.
2023. febr. 9. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!