Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet finom rizsát...

Hogyan lehet finom rizsát csinálni?

Figyelt kérdés
Az enyém mindig olyan "papír" ízű és összeáll, mint a malter. Valamit rosszul csinálok, vagy az alapanyagtól függ?
2023. jan. 3. 09:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
37%

#16: hát igen, a femina egy minden szempontból szakértőnek számító oldal :D

Nem az a lényeg, hogy miért csináld máshogy, ha így is jó, hanem hogy miért ne próbálj ki olyat, amit még nem csináltál? Nem vagy mesterszakács, megtanultál valamit, mert épp olyan recept került eléd. De semmi nem tart vissza attól, hogy kipróbáld azt a módszert, ahogy a nagyok csinálják. Abba még nem halt bele senki, hogy változtatott a megszokásain.

A pirítás egy teljesen felesleges lépés, más, oda nem illő ízt/állagot adhat a rizsnek, és több a rontási lehetőség benne, mint ha nem kezded el pirítgatni, csak szimplán megmosod és elkészíted.

#12: hát igen...mindezt úgy, hogy a kérdés az volt, hogyan lehet finomat készíteni, és leírtam egy hétköznapi változatát annak, hogyan csinálják a szakácsok.

Bocsmár, hogy itt mindenki séfnek érzi magát :D

2023. jan. 4. 08:22
 22/40 anonim ***** válasza:
59%

Olajon megpirítom a rizst, felöntöm 2x vízzel. Kis só, (nálam) bors és megfőzi magát.

Az meg, hogy milyen rizs? Tök hangulatfüggő.

2023. jan. 4. 08:36
 23/40 anonim ***** válasza:
75%
11-es, én pl nem azért pirítom elő, hogy állagra! jó legyen (megy az pirítás nélkül is), hanem szeretem azt a kis plusz ízt, amit hozzáad :)
2023. jan. 4. 08:37
 24/40 anonim ***** válasza:
27%
Ben nagybácsival
2023. jan. 4. 10:47
 25/40 anonim ***** válasza:
39%

#21: "#16: hát igen, a femina egy minden szempontból szakértőnek számító oldal :D"

Mint írtam, csak hirtelen linkeltem be azt az oldalt, tess egy talán mérvadóbb. Na mindegy, nem érdekel tovább, megyek és csinálom a csirkecombit a tegnap buta, pirított módon megcsinált fincsi rizsemhez.

[link]

2023. jan. 4. 10:58
 26/40 anonim ***** válasza:
22%

"Bocsmár, hogy itt mindenki séfnek érzi magát :D"

Nem, itt egyedül csak TE képzeled séfnek magadat!

Mindenki leírta a bevált tapasztalatait, de meg zsűrized a válaszokat, mintha erre bárkitől is felhatalmazást kaptál volna.

(Nem mellesleg, séftől is ettem már pocsék kaját!)

2023. jan. 4. 11:09
 27/40 anonim ***** válasza:
27%
15-ös vagyok. Kipróbálnád, hogy ha van egy magasabb üvegtálad, amihez fedő is van, bedobálod amiket írtam és berakod a mikróba. Várom nagyon a véleményt.
2023. jan. 4. 11:56
 28/40 anonim ***** válasza:
0%

#25: az oldalról idézek: "Mosás helyett a száraz nyers rizst főzés előtt megpiríthatod egy kevés olajon."

Tehát itt sem azt írja, hogy pirítani kell, hanem azt, hogy "mosás helyett". Ez továbbra sem zárja ki azt, hogy a pirítástól olyan aromát kaphat a rizs, ami elveszi az ízét, vagy más ízt ad hozzá. Kinek, mi a jó, ettől függetlenül nem kell kampányolni a pirított rizs mellett, mert valójában semmi szükség pirítani.

#26: nem csak képzelem ;)

2023. jan. 4. 13:02
 29/40 anonim ***** válasza:
40%

ma himalája rizst föztem só és sima viz piritás és mosás nėlkül csodálatosan pergö szemü maradt

[link]

2023. jan. 4. 18:09
 30/40 anonim ***** válasza:
27%
Ízesíteni nem szoktátok a rizst ? Én mindig nyomok rá vöröshagyma krémet.
2023. jan. 4. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!