Mit tudok csinálni a zsályával?
rengeteg ételbe lehet füszerként tenni, húsokhoz, májhoz, olaszos tésztákhoz - meg amihez akarod. Viszont pirítani nem igazán "illik", sokkal jobb, ha a fözés végén teszed összedarabolva a forró ételbe, és nem fözöd igazán tovább. (A krumpli is sokkal jobb, ha a kész, forró krumplira szórod, leveszed a tüzröl és fedö alatt 5 percig pihenteted - sokkal intenzívebb íze lesz)
Emellett lehet szárítani is (árnyékos helyen, mert a naptól szürke/barna lesz), télire teának, füszernek.
Próbáld ki a saltimboccát.
Elsősorban a sült húsok fűszere,de nem kell sok belőle.
Szoktam baconba tekert csirkemájat sütni, úgy hogy mindegyikre fektetek egy zsálya levelet, és ezt befejeztem a szalonnával és sütőben megsütöm.
Nagyon jó ízű, ha sertés lapocka, vagy tarja szeletekre egyegy levelet teszek arra a taréjra vágott szalonnát és így sütöm meg.
Adj belőle nekem is :) csak vicc volt
Citromos tejben sült csirke az egyik kedvencem, az is zsalyaval van fűszerezve.
Grill pácba is illik
Lehet fagyasztani is, de csak olyan ételekbe jó, ahol belefözöd, mert kiolvadva eléggé szétmegy.
Én fagyosan szoktam darabolni, úgy sokkal könnyebb, mint megolvasztva.
Van, aki eleve összeaprítja és jégkockatartóban, kevés vízzel felöntve fagyasztja.
Citromos tejben sült csirke:
Én combbol szoktam, de bármilyen csirke részből elkészíthető.
A csirkét sozom borsozom, beirdalom, a resekbe citromszeleteket teszek. Ezek után egy sütésálló tálban, aminek van fedele vajban megpiritom.
Felöntöm annyi tejjel ami ellepi. Zsalyaval fuszerezem, és teszek bele 2 gerezd fokhagymát es citromszeletet. (Általában 3 egész csirkecombot és egy nagyobb citromot szoktam használni). Ha szükséges sozom-borsozom.
Mikor felfort megy bele egy csipet fahéj rateszem a fedot és megy az előmelegített sutobe. Fedő alatt sutom amíg a csirke megpuhul. Utána leveszem a fedot és sutom ameddig a savo elpárolog róla és a “túró” visszamarad. Ha kevesebb idom van a savo nagy részét leontom, ízben minimális az eltérés. Szerintem a rizs passzol hozza legjobban.
Jó étvágyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!