Hogyan kell sima ozgerincformaban sutni, akarmit is, elotte mit kell vele csinalni?
ha húsfélét pl fasírtot sütsz benne, akkor csak egy kis zsiradékkal kell kikenni. ha pl gyümölcskenyeret, akkor kis zsiradékkal kell kikenni, ügyelve, hogy minden borda ki legyen tökéletesen kenve, majd egy kis lisztet beleszórva rázogatva el kell benne oszlatni, a felesleget a csap felett lerázni, így mehet bele a kevert tészta.
ha úgynevezett hidegsütit csinálnál benne pl ostyásrolád, kókuszrolád... stb, akkor egy jó darab folpackkal béleld ki, amit vizezzél be, és utána kell betölteni a sütit.
A lelógó fóliával takard be, és várd meg még hűtőben teljesen kihűl. ha kész, tálra borítod és óvatosan lehúzod róla a folpackot.
van olyan húsos recept is, amikor az őzgerinc formát baconcsíkokkal kell kibélelni, és úgy beletenni a sütnivalót.
Ha szalonkocsonyát készítenél benne, akkor is a folpack a megoldás, - egyrészt nem folyhat ki, másrészt, egy pillanatra meleg vízbe mártva a formát, majd kiborítva a kocsonyát, szépen lehúzható róla a fólia.
Nagyon sokoldalúan felhasználható, érdemes kettőt is venni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!