Hogy lehet csinálni ínycsiklandó, eszméletlenül finom almakompótot?
1. Alma, víz, cukor, fahéj, citromlé
2. Gáztűzhely
3. Done.
Savanykás alma meghámozva, gerezdekre vágva, majd nem túl vékonyra felszeletelve. Annyi vízben feltenni főni, amennyi ellepi. a cukor az alma savanyúságától , mennyiségétől is függ, így arra nincs konkrét szabály, csakis az ízlés. meg kell kóstolni, ha kell még bele, lehet beletenni.
Fűszereket egyben, hogy ki lehessen venni. Egy darab egész fahéj, mert az őrölt zavarossá teszi a levet. pár szem szegfűszeg,és néhány karika citrom, de alaposan megmosva héjastól.
Puhára kell főzni, de arra vigyázni, hogy szét ne essen az alma, de a citrom nagyjából erről gondoskodik.
A citromot, a fűszereket eltávolítjuk, és akár melegen, akár hidegen lehet kínálni, fogyasztani.
Extra tipp: ha van kedved a cukrot szárazon karamellizálod, ha szép aranybarna, akkor egy kis vízzel feloldod, és ezt teszed az almakompóthoz.Különlegesen finom lesz tőle.
A karamell felöntésénél vigyázz, mert nagyon sistereg, de hamar elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!