Hogyan lehet finom rizsát csinálni?
Milyen ízre számítasz egy rizsnél?
A rizs íze attól függ, hogy milyen ízű folyadékban főzöd meg.
Egész életemben no name "B" rizst vettem, amit éppen lekaptam a polcról és kifogástalan, finom rizseket főzök.
Gyakorlatilag megpergetem zsiradékon, 1,5-2x-es vízzel/húslevessel (mikor mivel) felöntöm, sózom, összekeverem, lángelosztón kis lángra teszem, lefedem és magában készre teszi a dolgát. Nem kevergetem, nem piszkálom.
Pergő, de nem száraz lesz.
Ha nem szereted a rizs ízét, készíts más köretet, millióféle van.
Én zöldségleves kockát, sót és borsot szoktam hozzá tenni, így nekem ízlik.
Olajon megpirítom szárazon, majd felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, megfűszerezem és forrás után lefedve rotyogtatom tartalékon 10-15 percig (nem szabad kavarni). Ezután elzárom a gázt, felkeverem a rizst, majd lefedem és pihentetem legalább 10 percig, hogy párolódjon még.
Olajon megpirítok 1 bögre rizst (kb 2 perc) majd ráöntök 2 bögre vizet. 3 teáskanál delikát, fél teáskanál só, pici bors. Egészen addig főzöm, míg már csak puffog, szinte alig látni rajta nedvességet. Ekkor lezárod alatta a gázt, raksz rá fedőt, de ott hagyod a meleg rózsán. 15 perc után leveszed a fedőt és összekavarod egyszer.
Sima Spar Budget A minőségű rizst szoktam venni. Nem olyan pergős, mint a jázmin, vagy a Basmati, de jóval olcsóbb és finom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!