Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A savanyításhoz milyen fajta...

A savanyításhoz milyen fajta só lenne jó? A Himalája só pl. oké? Vagy a jódozott, és a másik a finom só, amiben valami cianid féle van tapadásgátlónak? Vagy minddel lehet csinálni?

Figyelt kérdés

#só #káposzta #cianid #savanyítás #himalája só #finom só #tapadásgátló
2019. febr. 23. 16:07
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem rég olvastam, hogy a himalája só csak parasztvakítás.

Savanyításhoz nem finomított só kell, hanem konyhasó.

2019. febr. 23. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
Igen, csak a himalája só jó. Évszázadok óta savanyítnak a kártpát medencében de CSAKIS, KIZÁRÓLAG himalája sót hasznának.
2019. febr. 23. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
9%
2-es. A himalája só csak az utóbbi években jött divatba. Előtte nem ismerte senki.
2019. febr. 23. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 google: irónia
2019. febr. 23. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
31%

Mindegy milyen sót használsz


Nekem kb 6-8 féle sóm van itthon és meg tudom különböztetni az ízüket, de a magyar lakosság 99%-a nem tudná, mivel a magyar konyhában feleslegesen túlsóznak és fűszereznek általában

2019. febr. 23. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Nátrium klorid (konyhasó) legyen és ne kálium klorid. Ez utóbbit a konzerv ipar szereti, mert erősebb és kevesebb kell ezért bele, így spórolnak. De rosszabb az íze és élettani hatásai is karosabbak.


Himalájasó felesleges, de nem ártalmas. A zöldségekben van elég ásvány és vitamin, és az ásványok nem fognak kimenni belőlük savanyítá közben.


Sima konyhasó tökéletes erre a célra.

2019. febr. 23. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
50%

Végülis ha olvastad, biztos igaz. Nem kell forrás megjelölés, sem hiteles oldalakról informálódni. Elég, ha hiszel benne.


Jézus szíve! Azért ennél remélem az átlag magyar nem hülyébb!

2019. febr. 23. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A legolcsóbb asztali só a legjobb a savanyításhoz. Lényeges, hogy ne legyen jódozott és finomított!
2019. febr. 23. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!