A savanyításhoz milyen fajta só lenne jó? A Himalája só pl. oké? Vagy a jódozott, és a másik a finom só, amiben valami cianid féle van tapadásgátlónak? Vagy minddel lehet csinálni?
Nem rég olvastam, hogy a himalája só csak parasztvakítás.
Savanyításhoz nem finomított só kell, hanem konyhasó.
Mindegy milyen sót használsz
Nekem kb 6-8 féle sóm van itthon és meg tudom különböztetni az ízüket, de a magyar lakosság 99%-a nem tudná, mivel a magyar konyhában feleslegesen túlsóznak és fűszereznek általában
Nátrium klorid (konyhasó) legyen és ne kálium klorid. Ez utóbbit a konzerv ipar szereti, mert erősebb és kevesebb kell ezért bele, így spórolnak. De rosszabb az íze és élettani hatásai is karosabbak.
Himalájasó felesleges, de nem ártalmas. A zöldségekben van elég ásvány és vitamin, és az ásványok nem fognak kimenni belőlük savanyítá közben.
Sima konyhasó tökéletes erre a célra.
Végülis ha olvastad, biztos igaz. Nem kell forrás megjelölés, sem hiteles oldalakról informálódni. Elég, ha hiszel benne.
Jézus szíve! Azért ennél remélem az átlag magyar nem hülyébb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!