Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a véleményetek a természete...

Mi a véleményetek a természetes só-félékről (parajdi só, himalája só. )?

Figyelt kérdés
Valóban egészségesebbek, mint a hagyományos konyhasó, asztali só - illetve milyen minőségi forrásokból(webshop, boltok) lehet beszerezni efféléket?

2017. nov. 27. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Az egyetlen különbség az áruk, a síma konyhasó ugyanolyan összetételü és ugyanolyan egészséges vagy egészségtelen, mint a "különlegesek".
2017. nov. 27. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

a sima konyhasó a legjobb, illetve a nyalósó(aminek az őrleményéből lesz tisztítás után a közönséges konyhasó.


a többi porhintés(lánykori nevén parasztvakítás)

2017. nov. 27. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
A konyhasóban pl. van csomósodásgátló, ami a természetesben nincs. A himalája sóban meg pl. jód van, ami nem mindenkinek jó (pl. a pajzsmirigy-túlműködéseseknek).
2017. nov. 27. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
28%
Sokkal több ásványi anyag van a himalájai meg parajdi sóban, mint a legtöbb tengeriben, az ízük is más
2017. nov. 27. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Carragher_x ***** válasza:
80%

Természetesen az elsőnek van igaza.


"Sokkal több ásványi anyag van a himalájai meg parajdi sóban, mint a legtöbb tengeriben"

Először is minden só tengeri. Másrészt nem, egyáltalán nem jelentős az ásványi anyag tartalma pl a himalája sónak a hétköznapi asztali kiadványhoz képest. A himalája só vassal szennyezett, ezért rózsaszín. Ennyi a nagy varázslat. A parajdi só meg kb azon a tudományossági szinten áll, mint a kincsem domb :D

2017. nov. 28. 01:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Na, igen, annak idején tanítottak még földtörténetet.

Ha valaki megtanulta, tudja, hogy a föld felszínét tengerek borították, utána alakultak ki, illetve kerültek felszínre a mai hegyek, majd alakultak ki a kontinensek... stb stb. Szóval a sóbányai só is tengeri só.A sima asztali só is.

2017. nov. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
65%

Az első és az ötödik válaszolónak igaza van!


"Sokkal több ásványi anyag van a himalájai meg parajdi sóban, mint a legtöbb tengeriben, az ízük is más"

Mi az, hogy sokkal több ásványi anyag van benne? Elárulom, hogy az egész só, maga a só anyaga "ásványi anyag". És nem más az ízük, pont ugyanolyan sósak.

2018. ápr. 10. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!