Hogyan lehet finom rizsát csinálni?
Honnan szedi ennyi ember ezt a közös marhaságot? :D A rizst SOHA nem kell előpirítani ahhoz, hogy jó legyen. 1 pohár rizshez 2 pohár víz, benne egy kevés olaj+só, ebbe beleteszed az alaposan átmosott rizst, óvatosan keversz rajta, és babrálás nélkül megvárod, amíg fedő alatt megfő. Kész. Bármilyen minőségű a rizs, ettől vállalható lesz az állaga.
Ezt tovább gondolva lehet még ízesíteni, akár főzés közben néhány cikk fokhagymával vagy hús alaplével a vízbe, csak arra kell vigyázni, hogy a rizsszemek ne törjenek el. Leveskockát nem érdemes, mert az elveszi a rizs aromáját (hacsak nem ez a cél).
Van a közelemben egy elviteles kifőzde. A rizsük eléggé íztelen. Egyszer vittem nekik egy saját főzésűt, el voltak ragadtatva tőle.
2dl rizs
4dl víz
2 ek olaj
só
1 ek vöröshagyma krém
Nem pirítom, csak bevágom a mikróba és elindítom. Még keverni sem kell.
#11: A rizs pirítását én speciel a netről szedtem, ahonnét főzni tanultam. És a végeredmény mindig jó, akkor miért ne így csináljam? Hirtelen egy link, de lehetne több is.
Köszönöm a sok hozzászólást.
Igazság szerint én mindig főzőzacskósat szoktam venni és azzal nem nagyon vagyok megelégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!