Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet finom rizsát...

Hogyan lehet finom rizsát csinálni?

Figyelt kérdés
Az enyém mindig olyan "papír" ízű és összeáll, mint a malter. Valamit rosszul csinálok, vagy az alapanyagtól függ?
2023. jan. 3. 09:22
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
41%

Honnan szedi ennyi ember ezt a közös marhaságot? :D A rizst SOHA nem kell előpirítani ahhoz, hogy jó legyen. 1 pohár rizshez 2 pohár víz, benne egy kevés olaj+só, ebbe beleteszed az alaposan átmosott rizst, óvatosan keversz rajta, és babrálás nélkül megvárod, amíg fedő alatt megfő. Kész. Bármilyen minőségű a rizs, ettől vállalható lesz az állaga.

Ezt tovább gondolva lehet még ízesíteni, akár főzés közben néhány cikk fokhagymával vagy hús alaplével a vízbe, csak arra kell vigyázni, hogy a rizsszemek ne törjenek el. Leveskockát nem érdemes, mert az elveszi a rizs aromáját (hacsak nem ez a cél).

2023. jan. 3. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/40 anonim ***** válasza:
39%
11-es kár volt szólnod, mert itt olyan emberek vannak, akik, ha nem olyan választ adsz, mint ahogyan ők csinálják, akkor rögtön le leszel pontozva. Egyre jobban utálom már ezt a csoportot. Én sem pirítom meg.
2023. jan. 3. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/40 anonim ***** válasza:
44%
jó minőségü rizst vegyėl basmati,rizoto, himalája só dupla adag víz nėha megkeverni nehogy le égjen .fedő alatt megfözni és kėsz.
2023. jan. 3. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/40 anonim ***** válasza:
26%
Tessék már mondani, miből lehet azt látni, hogy a rizs jó minőségű ?
2023. jan. 3. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/40 anonim ***** válasza:
23%

Van a közelemben egy elviteles kifőzde. A rizsük eléggé íztelen. Egyszer vittem nekik egy saját főzésűt, el voltak ragadtatva tőle.

2dl rizs

4dl víz

2 ek olaj

1 ek vöröshagyma krém

Nem pirítom, csak bevágom a mikróba és elindítom. Még keverni sem kell.

2023. jan. 3. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/40 anonim ***** válasza:
59%

#11: A rizs pirítását én speciel a netről szedtem, ahonnét főzni tanultam. És a végeredmény mindig jó, akkor miért ne így csináljam? Hirtelen egy link, de lehetne több is.


[link]

2023. jan. 3. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/40 anonim ***** válasza:
35%
16 , és ha meg tudnád spórolni a pirításra szánt időt ? Nem lenne jó egy olyan megoldás, aminél csak berakod a hozzávalókat és nincs több dolgod vele. Még kevergetni sem kell.
2023. jan. 3. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/40 anonim ***** válasza:
32%
legegyszerűbb ha olyat veszel ami bevan zacskózva. teszel a vízbe 1 evőkanál delikátot vagy leveskockát és abban főzöd forrás után még egy 15 percig.
2023. jan. 4. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/40 anonim ***** válasza:
32%
#18: Az a baj, hogy messze nem lesz olyan jó, mint amilyen egyszerű. Azokkal kezdtem én is.
2023. jan. 4. 05:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást.

Igazság szerint én mindig főzőzacskósat szoktam venni és azzal nem nagyon vagyok megelégedve.

2023. jan. 4. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!