Nagyanyáink régen milyen lábasban főztek tejbegrízt, amiben nem égett le?
Részletezem a kérdést:
Elegem van a teflon borítású dolgoktól, 1-2 év alatt akkor is sérül, ha szilikon spatulát használok, még a Tefal is gyenge. Valójában a gríz még karcol az elején, igazából a zsemlemorzsa is, pirospaprika, frissen őrölt bors, tehát rendszeres használat közben mindenképpen sérül.
Nekem zománcozott lábas sem vált be, akármennyire minőségi, akkor is lekapja a tej.
Rozsdamentes acél nekem csak az első pár hónapban jó, utána nyilván az is kopik, úgy meg már tapad le benne.
Most vettem öntöttvas mini lábast belül vastag zománcbevonattal. Eddig ez a legjobb, de például egy tojásrántotta, kevés olajjal teljesen beleragadt, igaz nem égett, de gyakorlatilag egy masszív 2 mm vastagságú tojás réteg ragadt az egészbe.
Megpróbálhatok az öntöttvas zománcozottban tejbegrízt? Az a helyzet ha nem muszáj nem játszom el vele újra ezt a letapadást mert ez is csak gyengíti az eddigi hibátlan felületét ha mindig súrolom...
2,8%-os a tej, nyilván kevés. Lehet, hogy eleve tejszínnel kellene felönteni, és akkor zsírosabb lévén, kisebb eséllyel ragad le?
Ugyanitt nyilván kérdés, vanília puding, tejberizs főzése, mégis miben...
33-as vagyok.
Amúgy nem zsidóktól átvett szokás, hogy a tejes lábasban mást nem főztek, csak tejet forraltak, vagy vizet.
Tapasztalati okokból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!