A cukor betegeknek kalória szegény élelmiszereket javasolnak. az oliva olaj fogyasztása kedvezőbb hatású mint a repce olaj, vagy a zsír?
Olívaolaj, kókuszolaj jó választás lehet sütéshez, főzéshez, de kalória van azokban is, de a sima étolajnál jobbak.
Igazából a kalóriaszegényt azért mondják, mert a cukorbetegséget is jobban kordában lehet tartani, ha ideális testsúlyban vagy, meg alapból az egészséges testsúly fenntartása lenne mindig az ideális, ha valakinek nincs semmi betegsége, akkor is. De most ha nézed az összkalóriabeviteled, akkor az úgy rendben van, nem baj, olajból, zsírból nem fogsz kalóriaszegényt találni úgysem, szóval ne arra fókuszálj, hogy abból olyat találj.
Cukorbetegként teljesen mindegy. Mindegyiknek 0 a glikémiás indexe, nagyjából egyforma a kalória érték is.
Én van hogy olívaolajat, van hogy sima olajat, vagy zsírt használok.
Aki cukorbeteg annak a bevitt szénhidrát mennyiségére kell figyelni. Ha a betegség szempontjából nézzük.
Az olaj nincs hatással a vércukorszintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!