Miért van ennyi kalória az élelmiszerekben?
Figyelt kérdés
Most természetesen nem a pékségi kenyérre gondolom, hanem pl a kólára, vagy a mekis hamburgerre, chipsre. Ezekben a tömeggyártott termékekben miért van ennyi kalória? Pl a kólánál nem lenne olcsóbb nekik a gyártás ha kevesebbet cukrot adnának hozzá a kólához? Most lehet hülyeséget mondok, de nekem fogalmam sincs a miértekről és a hogyanokról, ezért írom ki ezt a kérdést.2023. jan. 17. 19:13
1/13 anonim válasza:
De olcsóbb lenne ha kevesebb cukrot tennének bele. Csak akkor nem vennék az emberek.
2/13 anonim válasza:
3/13 anonim válasza:
Én is ezen gondolkodtam el a minap. Egy Jogobella ivójoghurtot ittam, és nekem annyira édes volt az egész... nem értem miért tesznek ennyi cukrot bele?!
4/13 anonim válasza:
Mert a kis és nagy csoportos tesztek alapján a nagy többségnek ezzel a cukormennyiséggel ízlik a legjobban. Egyébként kis mértékben országonként eltér az ízlés, és ennek megfelelően pl az adott piacra gyártott kóla cukortartalma is.
5/13 anonim válasza:
Állítólag pont cukros üdítőket alig kapni manapság. A cukor egyébként tudtommal tartósítószer is, bár én sem értem, miért van (volt?) tele ezzel még a sima paradicsomszósz is, ha amúgy üvegben, vagy többrétegű dobozban van.
6/13 anonim válasza:
Én mikor tömöm magamba pl a csokis baklavát eszemben sincs azon morfondírozni, hogy: jaj, mennyi kalória van benne... Megeszem és kész. Mit kell erre ráfüggni? Ha szted sok van ebben meg abban, akkor nem eszed, ha már ennyi eszed van. Több marad másnak, ennyi itt a történet.
7/13 anonim válasza:
5 azért mert a cukor függőséget okoz. Így többet tudnak eladni belőle.
8/13 anonim válasza:
Azért nem érted, mert nem olvastad, vagy szimplán nem értetted az előző válaszokat: azért mert több cukorral több vásárlónak ízlik, vagyis többen veszik. Nem bonyolultabb.
10/13 anonim válasza:
Semmi nem lesz csupán attól, önmagában finom, hogy édes. Persze elhiszem, hogy van olyan édesszájú, akinek minden mindegy, csak gejl legyen, de az édes nem a finom szinonimája, akkor sem, ha az általános közízlés eléggé preferálja.
Kérdező, egyértelmű. Ahogy már írták is, annyi cukorral/édesítővel, egyéb hozzáadott ízfokozóval, miegyébbel árulja, amennyivel a legnagyobb piacot le tudja fedni, ahogy a legtöbb vásárlónak megfelel. Ha a kutya sem venné meg, hidd el, változtatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!