Sült turotortabol kimaradt a liszt. Menthető?
Arra lettem figyelmes, hogy 1 óra sütés után is hig. Pudingport v lisztet szoktam belerakni.
Receot:
500g turo
1 tojas
200ml habtejszin
200ml gyumolcspure
Ez ha kihult is totál hig lesz? Tudok kezdeni vele valamit? :(
Csinálj belőle pohár desszertet.
Mintha cheescake lenne.
Aljara keksz vajjal(tört kekszet és vajat összekevered, mehet az Aljara,de pontos receptet nézz azért)
Közepére ez a túrós Matyi, tetejére hab, vagy egy kis gyümölcszsele.
Egyrészt a turis cucc alatt van teszta. Másrészről szulinapra készült.
Szóval akkor nem menthető sehogy?
Nincs benne semmi amitől torta lehetne belőle. vagy liszt kell, bele, vagy keményítő ami a pudingporban van, vagy valami zselésítő anyag. Tojással is megoldható lett volna ha sokkal többet teszel bele, de ennyi nedves összetevő 1 tojással ugyanolyan marad.
Ez egy tejszínes, gyümölcsös túrókrém. Tényleg az a legjobb ha valami pohárkrém félét csinálsz belőle. Ezt lehet nagy tálban is csinálni, nem kell apróban.
Ne dobd ki hiszen az alapanyagok jók, a tojás megsült benne már, biztos, hogy finom is! Vagy keress hozzá valami zselésítő összetevőt - zselatint, Zselatin fixet, agar-agart, pektint - ami van otthon és azzal dolgozd fel, vagy ahogy előttem javasolták, csinálj belőle piskótával vagy tört keksszel finom desszertet. Ha hagyod holnapig állni akkor elég ha réteszed a krémet a tört kekszre vagy babapiskótára.
Én úgy csinálnám ahogy #3 javasolta. Alulra keksz - ha felnőtteknek szántad akkor kis alkohollal meg is lehet locsolni - rá mehet a krém, majd a tetejére valami erős színnel (ételfesték vagy szörp) zselét tennék, kevés cukorral, kis citromlével vagy más gyümölcslével. A kicsit tört színű krémet jól ellensúlyozza egy szép zselé, akár kevés gyümölcsdarabot is fektethetsz bele a látvány miatt.
Hat jó ha tudja mindenki, ahogy kihult teljesen osszeallt. Nem esik szét!
Azért reménykedtem, mert mamám se rakott semmit a turospitebe. Mégis egybe volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!