Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sült turotortabol kimaradt a...

Sült turotortabol kimaradt a liszt. Menthető?

Figyelt kérdés

Arra lettem figyelmes, hogy 1 óra sütés után is hig. Pudingport v lisztet szoktam belerakni.

Receot:

500g turo

1 tojas

200ml habtejszin

200ml gyumolcspure

Ez ha kihult is totál hig lesz? Tudok kezdeni vele valamit? :(

dec. 5. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Kanállal megeszed tejszínhabbal, kakaóporral, ...
dec. 5. 20:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Persze. Csak vendégek jönnek...
dec. 5. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Csinálj belőle pohár desszertet.

Mintha cheescake lenne.

Aljara keksz vajjal(tört kekszet és vajat összekevered, mehet az Aljara,de pontos receptet nézz azért)

Közepére ez a túrós Matyi, tetejére hab, vagy egy kis gyümölcszsele.

dec. 5. 20:53
 4/13 A kérdező kommentje:

Egyrészt a turis cucc alatt van teszta. Másrészről szulinapra készült.

Szóval akkor nem menthető sehogy?

dec. 5. 20:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ebböl nem lesz torta, csinálj másikat
dec. 5. 20:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs benne semmi amitől torta lehetne belőle. vagy liszt kell, bele, vagy keményítő ami a pudingporban van, vagy valami zselésítő anyag. Tojással is megoldható lett volna ha sokkal többet teszel bele, de ennyi nedves összetevő 1 tojással ugyanolyan marad.

Ez egy tejszínes, gyümölcsös túrókrém. Tényleg az a legjobb ha valami pohárkrém félét csinálsz belőle. Ezt lehet nagy tálban is csinálni, nem kell apróban.

Ne dobd ki hiszen az alapanyagok jók, a tojás megsült benne már, biztos, hogy finom is! Vagy keress hozzá valami zselésítő összetevőt - zselatint, Zselatin fixet, agar-agart, pektint - ami van otthon és azzal dolgozd fel, vagy ahogy előttem javasolták, csinálj belőle piskótával vagy tört keksszel finom desszertet. Ha hagyod holnapig állni akkor elég ha réteszed a krémet a tört kekszre vagy babapiskótára.

Én úgy csinálnám ahogy #3 javasolta. Alulra keksz - ha felnőtteknek szántad akkor kis alkohollal meg is lehet locsolni - rá mehet a krém, majd a tetejére valami erős színnel (ételfesték vagy szörp) zselét tennék, kevés cukorral, kis citromlével vagy más gyümölcslével. A kicsit tört színű krémet jól ellensúlyozza egy szép zselé, akár kevés gyümölcsdarabot is fektethetsz bele a látvány miatt.

dec. 5. 21:20
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Kár, hogy elrontittam. :(
dec. 5. 21:39
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#7 Ne sajnáld! Most tanulhatsz mást belőle, hogy lehet felhasználni egy ilyen krémet. Lehet, hogy sokkal jobb lesz mint eredetileg lett volna. Csak ne áruld el, hogy nem direkt olyan amilyen végül lesz.
dec. 6. 00:38
 9/13 anonim válasza:
Ha krém, akkor (házi vagy készen kapható) piskótatészta közé tudod tenni és máris torta alakja lesz.
dec. 6. 06:05
 10/13 A kérdező kommentje:

Hat jó ha tudja mindenki, ahogy kihult teljesen osszeallt. Nem esik szét!

Azért reménykedtem, mert mamám se rakott semmit a turospitebe. Mégis egybe volt.

dec. 6. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!