Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi idő alatt fő puhára a...

Mennyi idő alatt fő puhára a szarvas?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet szeretném kipróbálni, így pontosabban azt szeretném megtudni, hogy mennyi idő alatt lesz puha levesben a szarvashús.🎄🦌


[link]


dec. 6. 08:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Főztem már szarvast 4 óra alatt is puhára, meg 40 perc alatt is!


Ránéztem erre a receptre, itt mondjuk teljesen mindegy, mennyi idő alatt fő meg.

Azt sokkal érdemesebb tudni, hogy mondjuk egy petrezselyem gyökér mennyi idő alatt fő meg.

Mivel ha a húst elkezded főzni, a felpuhulás mértékéből, ahogy időnként megnézed, hogy puhul, elég jól meg lehet tippelni, hogy 1 óra van még neki hátra, vagy fél óra, vagy mindjárt kész.

És onnan számolsz vissza, és ezért kell tudni, hogy a zöldségnek mennyi idő kell, vajon 10 perc alatt fog felpuhulni, vagy 30 perc alatt...


Én, ha bizonytalan lennék, akkor a helyedben 2 edénybe csinálnám.

Megcsinálnám a szarvaspörit, a végén aránylag hosszú lével, meg külön a zöldségeket.

A zöldségeket elkezdeném a pet.gyökérrel, (mert annak általában 3-szor annyi idő kell, mint egy répának)

mondjuk pont ezért én nem is pet gyökeret raknék bele, hanem zellert.

A pet.gyökér vége mindig megfőzhetetlenül fás, olyan, mint egy darab fa.

A zeller sokkal homogénebb, nem fás, puhára fő, és 99%-ban pont egyszerre puhul fel a répával.

Szóval a legtovább a pet.gyökérnek kell főni, de azt kihagynám, utána tennék bele gombát, (erdeit ha lehet) mert szerintem illik egy ilyen levesbe, utána a répát és zellert.

És ha minden megfőtt, úgy ahogy van, lével együtt ráönteném a pörköltre.

dec. 6. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

A sima marha gulyásnál se igazán számít, hogy a marha mennyi idő alatt lesz puha, a vége előtt kb fél órával tesszük bele a nehezebben fövő zöldségeket, kb. negyed óra múlva meg a krumplit.

Hogy addig a hús 1 óráig főtt, vagy 3 óráig, az ebből a szempontból tökmindegy. A puhulásának a mértékét, vagy a "gyorsaságát" kell megnézni időnként, abból tudsz kalkulálni, hogy kb. fél óra van hátra.

dec. 6. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
A korától függ, amit ugye nem tudsz.
dec. 6. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
dec. 6. 11:29
 5/8 anonim ***** válasza:
57%
2-es, ez szép és jó, de azért nem árt tudni, mikor kell nekikezdeni, hogy adott időre kész legyen. Nem mindegy, hogy 8-9-kor kell feltenni, vagy elég 10:30-kor, hogy rendes időben legyen ebéd...
dec. 6. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Minimum 3-4 óra.
dec. 7. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

#5-ös, igen, nem árt(ana) tudni, de egyfelől a kérdés nem erre vonatkozott, másrészt az 1-es válaszoló is én vagyok, és leírtam, hogy 40 perc alatt is főztem már puhára szarvast, meg 4 óra alatt is. (úgyhogy a minimum 3-4 óra egy légből kapottadat, nagyon ritka a 3-4 óra, másfél 2 óra alatt általában felpuhul.)

De mivel elég nagy a szórás, nagy különbség van szarvas és szarvas között, hiszen nem tenyésztett állatok, amiket adott idősen vágnak le,

ezért hiába nem árt tudni, egyszerűen, nem lehet tudni.

dec. 7. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Az világos volt eddig is. Az ember saccol valamit, aztán vagy eltalálta vagy nem.

De itt több válaszoló azt fejtegette, hogy mindegy mennyi ideig fő a hús, az a lényeg, hogy a zöldséget mikor tesszük bele. Szerintem nem mindegy, hogy a répa előtt három órát főztem a húst vagy egyet. Mert előbbi esetben 8:30-kor kellett feltenni az ebéded, az utóbbiban meg 10:30-kor, feltéve, hogy dél-félegy körül szeretnénk tálalni. Én most csak erre az aspektusra akartam reagálni, amúgy nem szoktam szarvast főzni, pont ezért, mert soha nem lehet tudni.

dec. 7. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!