Szarvashús sütés pác nélkül?
Figyelt kérdés
Van pár kg szarvashúsom és a nagyját lefagyasztottam viszont pár szeletet kint hagytam vacsira. Miképp tudom elkészíteni? Neten csak több napos pácolást találok.tegnapelőtt 15:15
1/4 anonim válasza:
Először is melyik részéről van szó, nagyon nem mindegy.
Elvileg ami müködik, az a hosszabb ideig tartó, lassú párolás - pörkölt, vadas, stb -, ha netán vesepecsenye, akkor steaknek is elkészíthető, ha nem volt a szarvas túl öreg, akkor sikerülhet.
2/4 A kérdező kommentje:
#1
Színhús nem tudom melyik részéből. Úgy kaptam barátomtól.
Valamiféle gyors olajos pácban gondolkodom viszont a hús előkészítésben tanácstalan vagyok. Érdemes előbb kevés olajon lesütni vagy előtte párolni? Utána esetleg kihül bele az olajos pácba majd jénaiba sütni tovább?
tegnapelőtt 15:47
3/4 anonim válasza:
Elöször pácold és én inkább savas - vörösboros, ecetes, joghurtos - párban gondolkodnék, azok puhítják a húsokat, lazítják a rostokat. Nyersen pácold, ha elösütöd, a pác nem kerül be a húsba.
4/4 anonim válasza:
Olajos pác nem jó a vadhoz.
Ha nincs időd egy fél órára áutasd hideg vízben vagy mosd át bő vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!