Air fryer forrólevegős sütőnél általános jelenség, hogy szétfújj egyes ételeket (pl. melegszendvics, pizza), vagy csupán a mi gépünk rossz konstrukció?
Vásároltunk karácsonyi ajándékként, de beüzemeltük. Alapvetően még idegen számunkra, de azt nem értjük, a légfújás mindig ugyanakkora erővel működik, mindegy, melyik programot válasszuk, vagy ez csak a mi gépünk esetében van így, mert hibás kialakítású?
Beüzemelésnél kisütöttük, 200 fokon 10 percig, ahogy írta a kezelési utasítás. Majd próbából betettünk egy szelet kenyeret. Ráadásul, pirítós ikonnal jelölt program is van, azon sütöttük. Neten olvastuk, hogy lehet benne pirítóst is sütni, persze felesleges, ha van külön kenyérpirító. De a próbához jó ötletnek tűnt. Erre kattogó, pattogó hangot hallottunk. Kellett idő, mire rájöttünk ez a gép dobálja a kenyérszeletet akkora erővel fújja a levegőt. Betettünk egy túrós batyut, ami a hűtőben volt, azt a felolvasztó funkcióval 90 fokon szépen megmelegítette. Ezt követte a két melegszendvics pizza programon. Azokról lefújta a lapkasajtot, a szalámit, kissé a krémet is. Általában reszelt sajttal szoktuk készíteni. Már ki sem mertük próbálni avval, mert azt szanaszét fújná. Feltételezem, ugyanezt művelné egy pizzával is.
A légfújásnak nincs beállítási lehetősége! (csak időt és hőfokot lehet állítani, illetve a sütési programokat, előmelegítést, kiolvasztást)
Igen, ez egy olcsóbb gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!