Szeretitek a vad húsokat, pl. pörköltbe? nekünk terveben van a szarvas pörkölt főzés bográcsban.
Menj a fenébe... komolyan, három hete nem eszek mást, mint csirke-rizs (nem diétázom, hanem elutaztunk és akinél vagyunk rokon ilyen ebédet kap minden nap 2-3 embernek elég adagot :D).
Szóval ha készítesz, dobhatnál belőle.
Karácsonykor azt főztem.
(Nem bográcsban, hanem tűzhelyen)
Én szeretem, de most különösebb íze amúgy nincsen. Zsírja más kicsit, meg az állaga azért, jobban kell puhítani. De az elkészítés miatt lesz igazán más, hogy boros és hasonlók.
Ha nagyon jellegzetes „vad” íze van, akkor az ugye kuka. Párzó férfiállat hormonos hím egyed. Sertésből juhból sem való fogyasztásra az ilyen. Hát azt egye, akinek van gusztusa hozzá. Tehát azért ezt ne hagyd benyelni, ne verjenek át, ez nem vadhús íz, hanem valami hülye rosszkor lőtte ki az állatot. Normál.esetben a vadhúsnak nincs különlegesebb íze. Ennyi. Más, mert mást eszik, nem kukoricán meg antibiotikumon nevelkedik a vadállat. De nem egy extra. Számomra nem.
Évente párszor jutok hozzá, de van minden. Őz, szarvas, vaddisznó, nyúl... úúhhh, azért na, egy jó pörit tudnék csinálni. Krumplival, pincepöri. Hmmmmmm. Szaftos. Omlósra főzve. Szétolvadjanak a húskockák a számban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!