Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lenne, ha levendulával...

Mi lenne, ha levendulával fűszerezném a szarvas apróhúst? Csak sóval szoktam készíteni, nem kíván semmit, de most eszembe jutott ez, kipróbáljam?

Figyelt kérdés
Jó lehet? még sehol sem olvastam ilyet, de attól még lehet jó.

2023. ápr. 21. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Levendulát nem igazán szokták húsokhoz használni, inkabb italok, édességek füszere.

A vadhúsokhoz nem igazán tudom elképzelni, a helyedben esetleg egy szeletet készítenék el így próbaképpen, nem nem sok reményt látok arra, hogy jó legyen.

2023. ápr. 21. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, hát igen, gyanús, hogy nem szokták húsfűszerként használni, ezért is írtam ki a kérdést.

Másfelől a fahéj és (csillag)ánizs is süti- és italfűszerként ismert, nekem és más húsevőknek viszont bevált húsételekhez, szóval gondoltam, a levendula is kaphatna egy esélyt. Vagy majd aszalok nyáron feketeribiszkét, télen jó lesz levendulával a vadhúshoz.

2023. ápr. 21. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
9%
Na mi lenne, mit gondolsz?
2023. ápr. 21. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Hát... levendulát inkább textilöblítőhöz meg szappanhoz használnék, nem szarvashúshoz. Borókabogyót meg áfonyát tennék hozzá.
2023. ápr. 22. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
21%
Ha szereted az öblítő ízű kajákat, akkor próbáld ki. Szörpöt próbáltam már ki belőle, de konkrétan mintha tusfürdőt ittam volna.
2023. ápr. 22. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
38%

Ahogy látod, a legtöbb ember fejében eléggé téves kapcsolás van a levendulával kapcsolatban, semmi köze ugyan az öblítöhöz, de nekik csak annyi van a fejükben, hogy létezik ilyen illatú öblítö is. Ugyanezek gondolom, nem problémáznak a mentateával, pedig annak meg fogkrém íze ven.


Ami az édes ízhez kapcsolódó megjegyzésedet érinti, a levendulát mindenhol édes ízü ételkhez/italokhoz szokták használni, a fahéj a legtöbb helyen nem édesség, hanem kifejezetten húsok vagy egyéb "föételek" füszere, mert önmagában csípös íze van, csak Európában kezdték cukorral társítani. Az ánizst édességekhez használják, a csillagánizs teljesen más jellegü füszer, azt nem édes ételekhez szokás tenni.

2023. ápr. 22. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem borzasztó lenne, de én alapból utálom a levendulának még az illatát is.
2023. ápr. 22. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az 1-es írta, egy kevés hússal próbáld ki!

Az én ízvilágom látatlanban tiltakozik ez ellen, de lehet neked bejön.

2023. ápr. 22. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

Egy szeleten próbáld ki.


A levendulás keksz pl nekem nagyon ízlik, meg a levendulafagyi, szörp, más meg a világból kifutna.

2023. ápr. 22. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

@6: látom, igen, de Sóborspaprikaországban nem lep meg nagyon. :D Indiában ettem fahéjas zöldséglevest, meglepő volt, de finom, meg ánizsos bárányhúst fekete gombával és roppanós hagymával, a csillagánizst meg egy kínás ismerősöm mondta, de a darált marhahúst is szeretem fahéjjal.

Egyszer csak ki fogom próbálni, majd megírom, mi sült ki belőle.

2023. ápr. 24. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!