Mi lenne, ha levendulával fűszerezném a szarvas apróhúst? Csak sóval szoktam készíteni, nem kíván semmit, de most eszembe jutott ez, kipróbáljam?
Levendulát nem igazán szokták húsokhoz használni, inkabb italok, édességek füszere.
A vadhúsokhoz nem igazán tudom elképzelni, a helyedben esetleg egy szeletet készítenék el így próbaképpen, nem nem sok reményt látok arra, hogy jó legyen.
Köszönöm a válaszod, hát igen, gyanús, hogy nem szokták húsfűszerként használni, ezért is írtam ki a kérdést.
Másfelől a fahéj és (csillag)ánizs is süti- és italfűszerként ismert, nekem és más húsevőknek viszont bevált húsételekhez, szóval gondoltam, a levendula is kaphatna egy esélyt. Vagy majd aszalok nyáron feketeribiszkét, télen jó lesz levendulával a vadhúshoz.
Ahogy látod, a legtöbb ember fejében eléggé téves kapcsolás van a levendulával kapcsolatban, semmi köze ugyan az öblítöhöz, de nekik csak annyi van a fejükben, hogy létezik ilyen illatú öblítö is. Ugyanezek gondolom, nem problémáznak a mentateával, pedig annak meg fogkrém íze ven.
Ami az édes ízhez kapcsolódó megjegyzésedet érinti, a levendulát mindenhol édes ízü ételkhez/italokhoz szokták használni, a fahéj a legtöbb helyen nem édesség, hanem kifejezetten húsok vagy egyéb "föételek" füszere, mert önmagában csípös íze van, csak Európában kezdték cukorral társítani. Az ánizst édességekhez használják, a csillagánizs teljesen más jellegü füszer, azt nem édes ételekhez szokás tenni.
Ahogy az 1-es írta, egy kevés hússal próbáld ki!
Az én ízvilágom látatlanban tiltakozik ez ellen, de lehet neked bejön.
Egy szeleten próbáld ki.
A levendulás keksz pl nekem nagyon ízlik, meg a levendulafagyi, szörp, más meg a világból kifutna.
@6: látom, igen, de Sóborspaprikaországban nem lep meg nagyon. :D Indiában ettem fahéjas zöldséglevest, meglepő volt, de finom, meg ánizsos bárányhúst fekete gombával és roppanós hagymával, a csillagánizst meg egy kínás ismerősöm mondta, de a darált marhahúst is szeretem fahéjjal.
Egyszer csak ki fogom próbálni, majd megírom, mi sült ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!