Jó áron tudtam venni 1-1 kg szarvas és vaddisznó gulyáshúst. Vegyespörköltet szeretnék belőle csinálni, de nem tudom, hogy melyikkel kezdjem a főzést: a szarvassal, vagy a vaddisznóval? Melyik puhul meg hamarabb? Köszönöm a segítséget!
Úgy látszik, szarvasból se készítettél még túl sokszor.
Mert én pl. már főztem puhára szarvast 50 perc alatt is, meg 6,5 óra alatt is.
Úgyhogy ha nem akarod külön csinálni, akkor tökéletesen mindegy, melyiket rakod oda hamarabb, ha nincs annyi rutinod, hogy ránézésre, tapintásra, nagyjából tippelj, akkor csak a vak szerencsén fog múlni az eredmény.
Bármelyik felpuhulhat, akár órákkal hamarabb a másiknál.
Mivel nem vágóhídi állatok, nem azonos a takarmányozás, életkor, nem, így fajtán belül is 10-szeres nagyságrendű szórás lehet.
Nyomd szét ujjal, próbáld megtippelni, úgy azért egy kis rutinnal jó közelítéssel be lehet lőni, hogy egymáshoz képest kb hogy fog viselkedni, de biztosra menni egyértelműen csak külön főzve lehet, semmilyen más opció nincs.
Ahogy a #2 írja, de azért a legvalószínűbb forgatókönyv szerint 3-4 óra főzés után fogsz kapni egy nagyon komoly vegyes vad pörköltet. Van benne rizikó, de mivel nem egy osztályon felüli étteremben tálalod, talán elnéző lehetsz a szakáccsal, ha esetleg az egyik fajta hús szétfő, mire a másik megpuhul.
Számomra pl. vállalható lenne ennyi rizikó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!