Vaddisznó pörkölt recept?
Én babér levelet nem teszek bele, de savanyú uborkát szoktam reszelni a hagyma közé, sőt a levéből is löttyintek bele.
A vadhúshoz nagyon jó.
Semmiképp ne úgy csináld, mint a sima pörit.
Én így csinálom a vadas, vagy egyéb különleges húsokat:
Felhevített mangalica (vagy sima sertés) zsíron magas hőfokon megpirítom a húskockákat. Ha egyáltalán nincs zsír a húson, akkor lisztbe forgatom, utána sütöm elő.
Ha minden oldala megsült, kiszedem, félreteszem.
A megmaradt zsiradékon megpirítom a hagymát, és a fűszereket: törött bors, köménymag, babérlevél, fokhagyma, füstölt fűszerpaprika. Aztán mehet erre kevés reszelt sárgarépa, apróra vágott zellerszár, kápia paprika. Ha jól összeforraltam, kevés passzírozott paradicsomot öntök bele, bőven sózom.
Ezután jöhet a hús, nagy lángon átforgatom, zsírjára pirítás/kevés alaplé/víz metódus jön váltakozva a hús puhulásáig. Félúton mehet bele friss zöldfűszer: rozmaring és zsálya apróra vágva.
Ez az alap nálam, aztán lehet variálni, hogy az uccsó félórában valamilyen erdei gombát rakok bele például. Ekkor a végén leheletnyi kakukkfüvet is szórok rá.
Így lehet fejedelmivé tenni a vaddisznót.
Ami fontos: sertéshez vagy marhához megszokott, vörösboros módon elkészítve snassz lesz, nem fog érezni benne igazán, hogy vaddisznó. A fenti módszer kiemeli a vadhús zamatát!
Köretnek dödölle, vagy juhtúrós sztapacska illik legjobban.
#5, semmi baja… csak az #1 hülyeségére reagáltam…
Ez lesz a 26-ai kaja
Nem is mondtam, hogy pörkölt!
A kérdező is írta, hogy bármilyen ötletet fogad, igaz, félre is érthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!