Főzeléket el lehet rakni befőttes üvegbe?
Kész főzeléket, amiben liszt van (rántás) és tejföl (habarás)én nem mernék eltenni, mert én mindent tartósítószer nélkül rakok el.
Húsokat végképp nem, bár láttam már hasonló videókat.
De egy kis üveggel próbáld ki, az nem visz anyagi csődbe és majd jövő ilyenkor mondd el, hogy mit tapasztaltál!
Hűtőbe, 3-4 napra igen. De akár hidegen is kirakhatod.
Egyébként nem, ha tobb honapig akarnad szobahon tarolni
Így nem lehet hosszútávra, nem fogja kibírni. Léteznek konzerves főzelékek amit csak megmelegítesz és eheted, azok is azért bírják mert mégis tele vannak tartósítóval, és ipari környezetben légmentesen zárják le amit te otthon nem fogsz tudni 100% ba megtenni.
Ha annyira el akarsz tenni főzeléket akkor fogsz egy lezárható műanyag edényt abba beletöltöd és berakod a fagyasztóba miután kihült.
Befőttes üvegben is el lehet tenni akár.
Csak úgy gondolj rá mint főzelék, és azért mert befőttes üvegbe tetted, még nem lett belőle befőtt.
[Ahhoz ki kellene autoklávozni, vagy házi technikával dunsztolni. És akkor is csak a mikrobiológiai működést állítanád meg. Azaz a bacik és gombák pusztulnának el. De vannak olyan enzimek, amiket hőkezelésssel nem tudsz működésképtelenné tenni. Ezek miatt a minőség romlás még hőkezelés után is folyamatos. Ha belegondolsz, főzelék nincsen konzervben sem...]
#4
A konzervekben NINCS tartósítószer. Hacsak nem tekintjük a cukrot/ecetet/sót/citromsavat annak.
A hőkezelés és légmentesítést tartósítja a tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!