Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Törtbab főzeléket hogyan kell...

Törtbab főzeléket hogyan kell csinálni? A héja hogy nem fog csómókban összeállni majd?

Figyelt kérdés

2017. okt. 24. 11:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Anyósómék így csinálták:


Megfözték a beáztatott (fehér) babot nem túl sok vízben. Közben egy másik edényben megpároltak elég sok hagymát, tettek rá pirospaprikát és ebbe tették a megfött babot, amit krumplinyomóval szétnyomkodtak benne és kicsit összefözték. A héja nem volt észrevehetö, mivel teljesen puhára fözték a babot.

2017. okt. 24. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Mansour ***** válasza:
Hát vannak vékony héjú babok, elsősorban fehér fajtákban, ezekből lehet csinálni. Vastag héjúból csak úgy, hogy beáztatás után egyenként meghámozod a szemeket. Én csináltam már ilyet (nem nagy mennyiségben!) :)
2017. okt. 24. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon puhára kell főzni és szitaszűrőn át kell passzírozni. Ha valaki érzékeny a puffasztó héjra, annak a kórházakban is ilyen babpürét adnak.

Ha nem gond, hogy benne marad a héj, a főtt babot botmixerrel teljesen simára tudod varázsolni.

2017. okt. 24. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Dudok Andrásné válasza:
Én soha nem töröm,minek?? De ha zavar botmixerrel összetöröd pépesre.Mikor beáztatod 1 nappal a főzés előtt, úgyis 5-6szor leöntöd a vizet róla és igy már nem is puffaszt!
2017. okt. 25. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:

Itt a legjobb recept:

[link]

2017. okt. 28. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
ez mindig érvényes zabály, hogy a fehér a jó a törtbabhoz?
2017. okt. 28. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudod ,hogy 50 gr . rost kell. Utána zabálod a hashajtót.
2017. okt. 30. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Mansour ***** válasza:

"ez mindig érvényes szabály, hogy a fehér a jó a törtbabhoz?"

Nem feltétlenül, csak mivel az apróbb szemű fehér fajták közt vannak leginkább puha héjúak (de azok sem mind!), ezért célszerű ilyenből készíteni. De bármi másból is lehet, csak akkor többet kell szenvedni az áttöréssel.

2017. okt. 30. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
0%
Mi at, hogy tobbet kell szenvedni az attoressel? Szerintem manapsag mar mindenkinek van otthon botmixer vagy turmixgep.
2017. okt. 30. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Mansour ***** válasza:
De áttörve az igazi. Nem véletlenül hívják törtbabnak, nem pedig mixeltbabnak. :)
2017. okt. 30. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!