Törtbab főzeléket hogyan kell csinálni? A héja hogy nem fog csómókban összeállni majd?
Anyósómék így csinálták:
Megfözték a beáztatott (fehér) babot nem túl sok vízben. Közben egy másik edényben megpároltak elég sok hagymát, tettek rá pirospaprikát és ebbe tették a megfött babot, amit krumplinyomóval szétnyomkodtak benne és kicsit összefözték. A héja nem volt észrevehetö, mivel teljesen puhára fözték a babot.
Nagyon puhára kell főzni és szitaszűrőn át kell passzírozni. Ha valaki érzékeny a puffasztó héjra, annak a kórházakban is ilyen babpürét adnak.
Ha nem gond, hogy benne marad a héj, a főtt babot botmixerrel teljesen simára tudod varázsolni.
"ez mindig érvényes szabály, hogy a fehér a jó a törtbabhoz?"
Nem feltétlenül, csak mivel az apróbb szemű fehér fajták közt vannak leginkább puha héjúak (de azok sem mind!), ezért célszerű ilyenből készíteni. De bármi másból is lehet, csak akkor többet kell szenvedni az áttöréssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!