Mennyi ideig kell főznöm a tojást, hogy főtt tojás legyen? És igaz az, hogyha ecetet teszek a főzővízbe, akkor könnyebben lejön a héja?
A kemény tojás 10 perc, 5 perc alatt csak félkemény lesz.
Ha langyosan pucolod a tojást, úgy, hogy előtte az egész héjat megroppantod, akkor teljesen felesleges az ecet, így is lejön egybe a héj.
10 perc, de ha nagypk a tojasok lehet az 12 is. Onnan lehet latni h tulfozted h a sargaja kekes lesz. A napkoziben is mindig tulfoztek.
A vizebe SOT kell tenni, fozes elott a tojast tisztitani kell.
Ha megfott, azonnal hutsd le hideg vizzel es pucold meg (a hegyes vegenel erdemes megkocogtatni-feltorni a hejat). Ha nem hutod azonnal, rasul a heja - akkor tenyleg nehez a pucolas.
6-os voltam: en is hideg vizben teszem fel.
Az nagyon jo modszer amit irt vki: hogy kb. 2 percig forralod majd hagyod a vizben kihulni. Ettermek igy csinaljak. De hagyomanyosan ugy szokas ahogy a tobbiek irtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!