Hogyan kell úgy a főtt keménytojást elkészíteni és hogyan kell megpucolni, hogy a héjja leváljék biztosan és szépen?
Miután megfőtt, jeges vízbe rakom.
(Kevesebb víz kell, mint folyatni rá a csapból egy ideig, a hütő pedig úgyis gyártja a jégkockát...
Régebbi tojást kell főzni, kb. egy heteset. A főzővízbe tegyél sót és ecetet. Miközben fő, kopogtasd meg a tojást kicsit. Ha megfőtt, hideg vízben hűtsd, közben kicsit törd meg a héját, hogy a víz alá menjen.
De ha nagyon friss a tojás, ezek a módszerek semmit nem érnek, sajnos.
sós vízben főzés, hidegvízben hűtés a szokásos praktika, de nem mindig válik be. sajnos.
Ha a hidegvízből kiszeded, a pulton törd össze finoman mozaikosra, kicsit böngyörgesd meg, és kezdd el leszedni. ha elkapod jól a hártyát (tompa fele ), akkor lehet, hogy lejön majdnem egyben is.Ha nem, tartsd egy kicsit folyó víz alá, az a hártya alá megy és akkor "biztostalán "lejön normálisan.:)
Sajnos, ha nagyon friss a tojás, akkor a héj mozaikosra törése sem mindig válik be. Tudom, mert tojótyúkjaink vannak. Friss tojásnál kicsi a valószínűsége, hogy szépen lejöjjön a héja.
A boltban vett tojás viszont általában nem egy-két napos, úgyhogy annál beválhatnak ezek a módszerek.
a hűtés után rögtön kell pucolni vagy várni kell?
a mozaikos töréssel aza baj, ha nem jön be, akkor megette a fene, mert roszabb a helyzet, mint volt
látom itt se mondja mindenki biztosra, dehát szerintem egy séfnél egy konyhában erre megvan a mindig beváló módszer, nem mehetnek bizonytalanra, ők hogyan csinálják? néha semmi probléma, ilyen is előfordult már, mitől függ, csak a tojás korától?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!