Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell úgy a főtt keményt...

Hogyan kell úgy a főtt keménytojást elkészíteni és hogyan kell megpucolni, hogy a héjja leváljék biztosan és szépen?

Figyelt kérdés

2015. jan. 6. 20:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%
Főzés után én hideg vizet engedek rá egy ideig.
2015. jan. 6. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:

Miután megfőtt, jeges vízbe rakom.

(Kevesebb víz kell, mint folyatni rá a csapból egy ideig, a hütő pedig úgyis gyártja a jégkockát...

2015. jan. 6. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Régebbi tojást érdemes megfőzni, minél frissebb, annál nehezebb leszedni a héját. Ahogy megfőttek, átszedem őket hideg vízbe, ez is segít valamennyit.
2015. jan. 6. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Régebbi tojást kell főzni, kb. egy heteset. A főzővízbe tegyél sót és ecetet. Miközben fő, kopogtasd meg a tojást kicsit. Ha megfőtt, hideg vízben hűtsd, közben kicsit törd meg a héját, hogy a víz alá menjen.


De ha nagyon friss a tojás, ezek a módszerek semmit nem érnek, sajnos.

2015. jan. 6. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
Mióta épp csak annyi vizet engedek a tojásokra hogy pont ne lepje el (van hogy alig marad víz a végére, az mondjuk szívás), azóta MINDIG simán lejön a héja. Azelőtt én is sokat szenvedtem vele.
2015. jan. 6. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:
pontosan így csinálom, ahogyan mondjátok, és mindig szívok vele! sőt, szinte soha nem tudtam leszedni normálisan
2015. jan. 7. 10:48
 7/20 anonim ***** válasza:

sós vízben főzés, hidegvízben hűtés a szokásos praktika, de nem mindig válik be. sajnos.

Ha a hidegvízből kiszeded, a pulton törd össze finoman mozaikosra, kicsit böngyörgesd meg, és kezdd el leszedni. ha elkapod jól a hártyát (tompa fele ), akkor lehet, hogy lejön majdnem egyben is.Ha nem, tartsd egy kicsit folyó víz alá, az a hártya alá megy és akkor "biztostalán "lejön normálisan.:)

2015. jan. 7. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:

Sajnos, ha nagyon friss a tojás, akkor a héj mozaikosra törése sem mindig válik be. Tudom, mert tojótyúkjaink vannak. Friss tojásnál kicsi a valószínűsége, hogy szépen lejöjjön a héja.

A boltban vett tojás viszont általában nem egy-két napos, úgyhogy annál beválhatnak ezek a módszerek.

2015. jan. 7. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 A kérdező kommentje:

a hűtés után rögtön kell pucolni vagy várni kell?


a mozaikos töréssel aza baj, ha nem jön be, akkor megette a fene, mert roszabb a helyzet, mint volt


látom itt se mondja mindenki biztosra, dehát szerintem egy séfnél egy konyhában erre megvan a mindig beváló módszer, nem mehetnek bizonytalanra, ők hogyan csinálják? néha semmi probléma, ilyen is előfordult már, mitől függ, csak a tojás korától?

2015. jan. 7. 15:47
 10/20 anonim ***** válasza:
A séfeknél a konyhában sem jön le mindig rendesen a héja (egy "j"-vel!!), de ami nem szépen hámozódik, azt felhasználják más ételekhez, ahol nem egyben lesz felhasznávan.
2015. jan. 7. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!