Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell úgy a főtt keményt...

Hogyan kell úgy a főtt keménytojást elkészíteni és hogyan kell megpucolni, hogy a héjja leváljék biztosan és szépen?

Figyelt kérdés

2015. jan. 6. 20:22
1 2
 11/20 anonim válasza:
48%
márpedig ha teszel sót a vizbe akkor nemlehet gond,persze azsem mindegy melyik felén töröd meg a tojást! mindig a lapos felén kell mert ottvan levegő... onnan kell kezdeni akkor mindig szépen lejön a héja
2015. jan. 8. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi a konyhán úgy csináljuk, hogy miután megfőtt lehűtjük, majd két kezünk között hengerelő mozdulatokkal az egész héját összetörjük, ezt követően még hagyjuk a vízben állni egy ideig, így a repedéseken befolyó víz miatt nedves lesz a héja alatt és simán lejön.
2015. jan. 8. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:
köszönöm, és sót nem tesztek a konyhán bele? és hűtőbe hűtitek le, vagy víz alatt gyorsan?
2015. jan. 9. 11:26
 14/20 A kérdező kommentje:
és hány percig főzitek a konyhán? lobogó vízbe teszitek, vagy az elejétől kezdve főhet?
2015. jan. 9. 11:29
 15/20 anonim ***** válasza:
Természetesen sót is teszünk a vízbe, amit írtam az csak a hámozásra vonatkozott :D. Utána pedig jeges vízben hűtjük le, azzal a leggyorsabb. És hideg vízben kezdjük el főzni.
2015. jan. 9. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:
az összes dolgot figyewlembe vettem, amit írtatok, só, víz, hűtés, víz, stb. És mégsem sikerült. Baromira elegem van, hogy több ezer éves emberi történelem nem dolgozta még ki a megfelelő megoldást a tojáspucolásra. Pedig emlékszem, hogy gyerekkoromban mindig én pucoltam a tojást, és soha nem volt vele probléma, sőt, hatalmas darabokban egy két másodperc alatt lejött mindig és nem volt kivétel.
2015. jan. 10. 11:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Van egy műanyag tojásforma, amibe a nyers tojást átöntöd.

egyszer kell megvenni és soha nincs gondod vele. főzés után kinyitod a formát és megkapod a tökéletes tojást :)

2015. jan. 11. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem kell több taktikázás és pucolás sem :D
2015. jan. 11. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 DarkLantern ***** válasza:
Mi a konyhán a hűtőböl veszzük ki a tojásokat, hideg sós vízben főzzük, forrástól kb 5-15 percig (mennyiségtől függ), lekapcsoljuk a gázt, nyakonöntjük ecettel, hagyjuk állni egy kis ideig, aztán a konyhalányok leöntik a vizet, engednek rá hideget, és pucolják.
2015. jan. 14. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 A kérdező kommentje:
mennyi ecetet kell ráönteni?
2015. jan. 14. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!