A nagyon friss tojásnak hogyan jön le szépen a héja?
Sajnos erre nincs egyértelműen bevált praktika. Én sós, kevés ecetes vízben főzöm a tojásokat, majd folyó hideg víz alatt hagyom, addig, míg ki nem hűltek.
De így is előfordul, hogy csúnyán jön le a héja, sőt még a régebbi tojásnál is.
Mindig elolvasom az ilyen kérdésre jövő válaszokat, de úgy látom mások is többnyire így járnak, mint én :)
Ha lágy tojást készítek akkor csak is buggyantott tojást . Főzés után nem kell a héját már leszedegetni.
Ha keményre főzöm akkor pedig ha megfőtt rögtön hideg vizet engedek rá. A hideg vízbe az edény falához ütögetem a tojásokat ,hogy kicsit repedjenek meg és pár percig ott hagyom a vízbe őket .Nekem így könnyebb leszedni a héját. De szerintem függ attól is ,hogy milyen minőségű az tojás . Sajnos nincs rá bevált recept..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!