Miért van az, hogy a főtt tojás héja tisztításkor magával "rántja" a tojásfehérje egy részét is? Mitől függ az, hogy néha tökéletesen, de legtöbbször az előbbi módon tudom csak megtisztítani a tojást?
Ezt nem tudom, mindenféle praktikát próbáltam már, eddig ez jött be legjobban:
Nagyon hatékony és mókás, csak jó tüdő kell hozzá.:-)
Nekem is változó, hogy lejön-e, vagy sem.
De eszembe jutott egy régi történet. Kórházban dolgoztam, és reggelire a betegeknek főtt tojást adtak, héjában, amit nekünk, nővéreknek kellett megpucolni. Egyszerűen nem ment, milliméternyi darabkákat kapirgáltunk le róla, de már majdnem sírtunk. Végül a főnővér fogta a telefont, és leszólt a konyhára, hogy ez már milyen dolog, hogy nem lehet a tojást megpucolni, blablabla. Erre feljött az osztályra egy szakács, hogy mi az, hogy nem lehet megpucolni, dehogynem lehet, majd ő megmutatja, és amin mi fél órát küszködtünk, ő azt egyetlen kézmozdulattal tökéletesen megpucolta. Mai napig sem értem, hogy csinálta, pedig figyeltem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!